KÚSOK PROVENSÁLSKA V MOJEJ KÚPEĽNI

Ahojte žienky,
v minulom blogu o Douglas kozmetike som vyhlásila i súťaž zdieľanú na mojej fanpage na facebooku. Do komentov bolo treba napísať, čo vám urobilo deň krásnym. Také pekné veci ste napísali a z takých jednoduchých záležitostí ste sa tešili.. potešilo naozaj.
Dnes som si pripravila niečo, čo už používam pár mesiacov a je čas zhodnotiť svoju skúsenosť. Zdá sa mi, že som tu dlhšie nemala podobnú tému. Máj mi  príde ako ideálna príležitosť. Pretože Provensálsko je o levanduliach a tie kvitnú v máji:).

Takže, mám tu pár krémikov a jednu veľmi špeciálnu vec na telo. Začnem tou veľmi špeciálnou záležitosťou. Na prvý pohľad netušíte čo to je za čiernu hmotu. Mňa tento produkt zaujal, pretože je z rady Aromachologia od L´occitanu. Všetky produkty budú od tejto francúzskej značky. Keď na Slovensku začínali, boli tu jediní s takýmto konceptom. Dnes je takýchto obchodov viacej, ale stále rada vstúpim do týchto obchodíkov. Sú také voňavé a chutné. A okrem voňavosti jedna veľmi zaujímavá vec. Všetky produkty majú názvy v Brejlovom písme.

HARMONIZUJÚCE ČIERNE MYDLO L´OCCITANE
Je to taká zvláštna čierna mydlová pasta v dózičke z rady Aromachológia. Najprv som vôbec nevedela čo s týmto produktom robiť. Preklad na dóze ma zmiatol a tak som si zašla do predajne, trošku sa poinformovať. Ide naozaj o mydlo na telo? Nie však tak, ako ho bežne poznáme.  Nie je úplne v tuhej konzistencii, ale skôr ako  želé čiernej farby. Toto „želé“, sa vmasíruje do pokožky a s vodou sa zmieša. Následne sa zmýva. Je to určite pomerne dosť nevšedný produkt. vhodný najmä pre milovníkov aromatických bylinkových záležitostí, ktorí milujú tráviť čas v kúpeľni viac ako je bežné. Ak milujete sviečky a hýčkanie samých seba, tak je to produkt číslo jeden. Ak však rýchlovka lebo nie je čas, siahnite radšej po verzii sprchového gélu. Ale musím povedať, že by sa mi páčil ako darček napríklad.

K zloženiu musím podotknúť, že je zbavený rôznej chémie a je to veľmi čistý produkt s obsahom olivového oleja a eukalyptu. Pri fanynky aromatickej starostlivosti nájdete tento extra produkt TU.

 

 

MOJA DENNÁ A NOČNÁ STAROSTLIVOSŤ

V tejto časti rozoberiem krémiky, ktoré som poskúšala na svoju zmiešanú pleť a trochu sa k nim vyjadrím. Vybrala som si 4 produkty na pleť. Denný rozjasňujúci krém z rady Slamienka, očný krém Divine, Nočný slamienkový krém a protivráskové sérum z rady Divine. Vyberala som väčšinou produkty, ktoré bojujú proti starnutiu, aj keď pri niektorých som uznala, že mám na ne ešte čas.

 

ROZJASŇUJÚCI HYDRATAČNÝ KRÉM
Pri tejto rade ma stále zaujal ten jej názov spojený s večnosťou. Páči sa mi to. Večnosť je spojená i s večnou mladosťou, teda aspoň by som si to tak priala:). Takže siahla som po večnosti a zhodnotiť môžem nasledujúce.

Tento krém mi sadol svojou ľahkou gélovo-krémovou textúrou. Určite je veľmi vhodný na letné obdobie, a tiež zmiešanú pleť. Ovšem v lete pre akúkoľvek pleť. Má zloženie, ktorú súvisí s vyrovnaním tónu pleti, to znamená, že pre pleť s nábehom na pigmentácie je veľmi prospešný. Tento problém rieši výťažok zo sedmokrásky a derivát vitamínu C. Okrem toho obsahuje kapucínku, ktorá rieši prirodzené odrážanie svetla a stimuluje tvorbu kolagénu. Je to klasické 50ml balenie, a cenu očakávajte okolo 50,- Eur.  Môj obľúbený krém je i TU.

 

NOČNÝ SLAMIENKOVÝ KRÉM
Hm…tento krém si ponechám opäť na zimné obdobie a napíšem o ňom pravdepodobne ešte raz. Prečo? Mojej zmiešanej pleti až tak nesadol. Jeho textúra je neuveriteľne bohatá, mastnejšia a hutnejšia. Dokonalá na suchú pleť a možno i zrelšiu. Pre niekoho so suchou pleťou to bude balzam. Aj keď musím zase podotknúť, že po nenesení sa krém vstrebal, ale pôsobil na mňa veľmi ťažko. Koho by zaujal tento produkt, môže ho nájsť TU. V predaji L´occitane kozmetiky patrí medzi bestsellery.
OČNÝ BALZAM DIVINE
Milujem mastné textúry okolo očí. Je to predsa len úplne iná pokožka ako na tvári. Citlivejšia, tenučká, a rýchlo sa na nej tvoria vrásky. Preto som siahla po tomto type. Očný balzam Divine sľubuje strašne veľa možností. Redukciu opuchov, kruhov pod očami, vrásky, či spevnenie, ťažko povedať, či som niečo na mojej pokožke z týchto spomínaných neduhov vyriešila. Našťastie kruhy a opuchy nemám, skôr výnimočne. Ale to spevnenie očných kontúr potrebujem a myslím, že tento balzam si svoju funkciu plní. Obsahuje veľmi veľa zložiek, olejov a výťažkov z bylín či iných rastliniek. Čo sa mi páči, nevidím v jeho obsahu žiadne parabény. Na svoje očné okolie si kľudne vyberám i krémy určené zrelšej pokožke. Čím skôr začnem používať protivráskové očné krémy, tým skôr sa mi očká odvďačia:)

Nájdete ho TU.

 

DIVINE SÉRUM
Siahla som po tomto sére, lebo som chcela zabojovať proti vráskam. Avšak som si vybrala pre seba príliš ťažké sérum, plné dokonalých zložiek, no s mojou pleťou sa až tak nekamarátilo. Bolo mi trošku ťažké, a lepkavé. Usúdila som však, že moja mamina by bola z neho hotová. Je to intenzívne spevňujúce a protivráskové sérum nielen s obsahom spomínanej korzickej slamienky, ale i množstva iných špecialitiek. Okrem iných vecí, obsahuje 7 hlavných účinných zložiek ako sú med, sedmokráska, myrta, pupalkový olej, záružlie močiarne atď. L´occitane má však z rady Divine i pleťový olej, a to by už mohla byť iná káva. Toto sérum bolo na pohľad ľahkej emulznej textúry a je to inak klasické 30ml balenie. Nájdete ho TU.
Dlhší čas dozadu som písala o Slamienkovej hydratačnej vode a ich BB kréme. Pripájam link aj preto, že tieto produkty boli geniálne.
O týchto letných vecičkách sa dočítate na V TOMTO BLOGU.
L´occitane kozmetiku, nemám až tak dokonale preskúmanú, a preto budem rada, keď mi do komentu hodíte svoj názor. Ideálne ak máte tip na niečo fakt dobré.

A kto by chcel pravidelne dostávať do mailu moje príspevky, stačí ak sa stane sledovateľom tohto blogu /nájdete po pravej strane blogu/.

Krásny letný deň:)

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk