Čistenie pleti – alfa a omega starostlivosti o pleť

Tento príspevok nebude o makeupe, o rozjasňovačoch a možno pre mnohé o populárnych veciach, týkajúcich sa makeupu. Bude skôr o tom, ako tieto pekné farebné vecičky z pleti odstrániť a ako sa o pleť postarať z hľadiska čistenia. Pretože čistenie pleti je alfa  a omega starostlivosti a je i dosť dôležité čím a ako to robiť. Domnievala som sa, že to už všetky viete, ale občas sa mi stane, že v tomto môžete mať drobné medzery.

Čo je čistenie pleti?

Čistenie pleti je nielen odlíčenie makeupu, ale najmä umytie tváre od všetkých nečistôt, vrátane smogu i prachu. Sú to nenápadné usadeninky, ktoré upchávajú póry, spôsobujú komedóny (malé čierne bodky), a bránia pleti voľne dýchať. Ak používame makeup, z určitého pohľadu makeup slúži i ako bariéra práve pred týmito vonkajšími vplyvmi. Ak pleť zle čistíme, býva našedlá a bez života.
Čím všetkým môžeme čistiť pleť?

 

Čistiace mlieka – ľahunké, ale mastnejšie emulzné produkty, ktoré sa používajú spolu s tampónom alebo sa zmiešajú s vodou a zmyjú. Tampón môže dráždiť pleť, tak si vmasírujte mlieko len prstami a a potom umyte, alebo zotrite špongiou na pleť. Celkovo sú podľa mňa vhodné najmä na rozpustenie makeupu, a je nutné po nich použiť gél alebo penu. Dočisťujeme pomocou pleťovej vody ako posledný krok.

1. NIvea čistiaci krém 2. Nivea čistiace mlieko 3.Novaroyal čist.mlieko 4. Novaroyal pleťová voda

Tieto produkty som osobne vyskúšala a sú vhodné i na citlivú pleť. Neobsahujú alkohol. Nivea čistiaci krém a čistiace mlieko majú typickú krásnu čistú vôňu a zamatovú textúru. Novaroyal je u nás nová kozmetika, o ktorej ešte budem v budúcnosti písať. Taktiež prispôsobená i veľmi citlivej pleti.

Čistiace gély, peny –  naneste na vlhkú pleť a opláchnite.  Pokiaľ gél alebo pena neodličuje, je nutné použiť i mliečko. Často si cestu skracujeme a snažíme sa odlíčiť práve pomocou gélu. Gél je vhodný i na ranné použitie. Bývajú na rôzne typy pletí, výber je veľmi široký.

Čistaice peelingy – existujú peelingy, ktoré sú veľmi jemné a obsahujú naozaj len drobné zrniečka. Sú vhodné na použitie ráno, alebo len raz do týždňa. Pomáhajú pleti zbaviť sa odmumretej vrstvičky a pleť oživujú. Peelingom na pleť sa budem venovať niekedy v budúcnosti.

Alverde aqua peeling – gel s veľmi jemnými zrniečkami vhodný na povzbudzujúce ranné ošetrenie. Dostupné v DM.

 

Čistiace a odličovace obrúsky – geniálna vec na cestovanie, alebo keď sa vám jednoducho nechce. Pohodlné a veľmi príjemné riešenie, mnohé naozaj odličujú. Akurát tie, ktoré som testovala na vodeodolný makeup, tam doporočujem použiť dvojfázový odličovač na oči. No pozor! klasická starostlivosť je jednoducho na pleti vidieť s lepším výsledkom.

Testovala som všetky odličovacie obrúsky, ani jednému typu nemám čo vytknúť snáď je len rozdiel v jemnosti materiálu obrúsku a vôni.
1.Alverde – na aboslútne suchú pleť a jemný makeup, obsah divokej ruže 25ks
2.Balea Vital  pre zrelú pleť s baobabom a a bambuckým maslom, veľmi jemné obrúsky 25ks
3.Balea pre všetky typy pleti, s vit. E, grapefruitom a miečnymi proteínmi 25ks
4. Ebelin  pre absolútne citlivú pleť, bez parfému, konzerv.látok a farbív, s vit.E 20ks
5.Nivea s klasickou vôňou Nivea krému, 25ks

 

Micelárne vody – veľmi moderná záležitosť a taktiež praktická. Odlíčite, očistíte a krémujete. Môj názor je, že lepšie je použit micelárku len na odlíčenie a využiť gél s vodou na dôkladné umytie pleti. Ja používam micelárku najmä na dočisťovanie makeupu.

 

Čistiace pleťové vody – nanášame tampónom trochu tonizačnej vody ako záverečný produkt. Pleť je lepšie zharmonizovaná a pripravená na ďalšie produkty. Na výber je ich mnoho. Tonizačné, liftingové, exfoliačné,…

1. Novaroyal pleťová voda s rozprašovačom, tonizuje a dočisťuje
2. Clinique – clarifying lotion č.2 – exofoliačná voda
3. Guerlain Superaqua – hydratačná pleťová voda
4.Guerlain Abeille royalle liftingová pleťová voda

 

Na čistenie pleti môžeme využiť okrem tampónov, i špongie, a dnes tak moderné kefky, ktoré perfektne čistia pleť do hĺbky. Ja vám v blízkej budúcnosti takú jednu predstavím z kozmetiky Novaroyal.
NIEKOĽKO POTREBNÝCH RÁD !
  • pleť odlíčime vždy, aj keď ideme spať o 3 ráno
  • mydlo a voda na čistenie pleti nestačí, pleť sa z nej stáva dehydrovaná a citlivá
  • odličovacie obrúsky nenahradia nikdy dobré a kvalitné čistenie pleti, slúžia len na výnimočné príležitosti
  • pleť čistíme, aj keď sa nelíčime
Prajem vám len a len krásnu pleť. Starajte sa o ňu, pretože tak ako makeup slúži pre krásu, tak pleť je základom, na ktorom ho nosíme:) 
Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk