BUKÁLNA MASÁŽ

Pekný deň dámy, stretli ste sa s pojmom „bukálna masáž“? Toto slovo som nikdy predtým nepočula až do momentu, keď sa táto služba neobjavila v salóne Keysi Luxury, kam chodievam robiť svoje svadobné skúšky a školy líčenia.

BUKÁLNA MASÁŽ V KEYSI LUXURY

Všetko, čo súvisí s tvorbou vrások a najmä boja proti nim, vítam. Bukálna masáž je tvárová masáž svalov, ktoré sú zodpovedné i za tvorbu vrások. Niekto by možno povedal, vrásky prídu, pretože je to život. Toto samozrejme je i nie je tak úplne pravda. Pretože tie vrásky a ten pokles tam nemusia byť

ZA TVORBOU VRÁSOK SÚ ZODPOVEDNÉ NAŠE TVÁROVÉ SVALY

Na tvári sú nachádzajú svaly rovnako ako na celej našej kostre. A asi ste si všimli, že pokračujúcim vekom sa niektoré vrásky prehlbujú a lámu. Sprvoti sú to len mimické záležitosti. Používame tvárové svaly na sebavyjadrenie. Niečo máme geneticky. Ale ako rôčiky pribúdajú, tak sa práve tieto mimické svaly začnú prehlbovať. Vráska sa zlomí a stáva sa hlbokou.

Pokles kontúr začíname badať niekedy okolo 40-tky. Je to individuálne. Vplýva na to jednoznačne životný štýl a spánok. Avšak aj spazmy na svaloch na tvári. Pred troma rokmi by som sa na túto tému vyjadrila, že nemôže tvárová joga, či iné tvárové cviky, alebo snáď bukálna masáž vplývať na to, ako naša tvár vyzerá. Hlboko som sa mýlila. Chce to pravidelnosť a vytrvalosť. A ja svoje slová beriem späť.

Okrem iného som sa stretla a používam protivráskový vankúš Omnia. Z tejto značky mám i podprsenku do dekoltu, ktorá zabraňuje vráskam v tejto partii, keď spíte pravidelne na boku. Dlhodobo platí pre túto značku kód eliskask10 a eliskacz10.  Prekliklom sa dostanete na článok a s ním súvisiace linky na stránku Sleep&Glow.

Bukálna masáž a otázky spojené s touto procedúrou

Otázky som kládla Veronike Voštinárovej, majiteľke salónu Keysi Luxury, ktorá prevádza Bukálnu masáž, na ktorej som bola samozrejme i ja, aby som vám vedela odovzdať svoje dojmy.

Čo je presné vyjadrenie pojmu „BUKÁLNA MASÁŽ“?

„Bukálna masáž je fyzioterapeutická technika, ktorá má za úlohu napnúť svaly na tvári v oblasti sánky a lícnych kostí. Lymfatickou drenážou detoxikujeme pleť. Znižuje sa ochabnutie tváre a minimalizujú sa vrásky najmä nasolabiálne a marionety. Taktiež dodáva svalom tonus, pevnosť a uvoľňuje poskracované svaly. Je to podobné ako keď chodíte do posilovne. Keď necvičíme, svaly sú ochabnuté a skrátené. Keď máme pravidelný tréning, telo je vyformované a pevné. „

Veronika, poznáme históriu bukálnej masáže?

„Tento typ masáže sa spája s Parížom. Ženu menom Joëlle Ciocco považujú za beauty guru a je to dáma, ktorá stojí za bezchybnou pleťou známych tvárí ako sú Natalie Portman, Juliette Binoche alebo Catherine Deneuve či Carla Bruni. Už viac ako 40 rokov je zástankyňou holistickej starostlivosti o pleť, ktorá spája prístupy starostlivosti o pleť so životným štýlom a výživou. 

bukalna-masaz

Pred 40 rokmi vytvorila a vyvinula bukálnu masáž, techniku, ktorá funguje na natiahnutie masky svalov na tvári, pretože riešenie proti starnutiu nie je len o vonkajšom kožnom tkanive. Masírovanie a práca zvonka aj zvnútra na všetkých svaloch je naozaj dôležitá. 

Ako sa začína procedúra bukálnej masáže?

Veronika: „Na samom začiatku sa musí rozprúdiť lymfa a uvoľnia sa svaly v oblasti ramien, dekoltu a krku, aby táto liftingová masáž mala svoj efekt.“

zdroj foto: thecut.com

Tu si viete pozrieť video, ktoré som uverejnila na Instagrame a Facebooku. Link vám otvorí, aj keď nemáte zriadený profil na IG.

Bukálna masáž VIDEO

Ako skoro je vidieť účinok bukálnej masáže?

Veronika: „Účinok bukálnej masáže vidíte ihneď po masáži. Ak to absolvujte prvý krát a pozriete sa do zrkadla, je výsledok viditeľný hoci krátkodobý. Kontúry sú vypnutejšie a pleť najmä líčka sú baculatejšie. Preto je efektívne bukálnu masáž opakovať v nejakej pravidelnosti. Presne ako keď pravidelne cvičíte. Odporúča sa 1-2x do týždňa. V priebehu 5 týždňov v tomto intervale. Po tejto dobe je výsledok trvalejší a viditeľný. Avšak je nutné udržiavanie povedzme 1x za dva týždne až mesiac. „

Je bukálna masáž bolestivá?

Veronika: „Bolestivosť je rozdielna. Napríklad ľudia, ktoré menej využívajú mimické svaly, a majú vo svaloch spazmy, môžu pociťovať bolesť. Keď sa spazmy rozmasírujú, tak sa bolestivosť znižuje.“

Moja skúsenosť z prvej bukálnej masáže bola, že presne na tých partiách ako sú líčka a okolie úst, som tú bolestivosť cítila. Nie je to nič hrozné. Ale doslova cítite pri rozmasírovávaní týchto svaloch, že to bolí. Ako keď vám niekto masíruje povedzme stuhnutú krčnú chrbticu. Je to zaujímavá skúsenosť. Zistíte, že máte svaly na tvári a uvedomíte si, prečo je to dobré.

Sú nejaké kontraindikácie, kedy bukálna masáž nie je vhodná?

Veronika: „Aktívne zápaly na pleti, herpes, ochorenia štítnej žľazy a vysoký krvný tlak. Ak navštevujete estetickú lekárku, a necháte si aplikovať botulotoxín či výplne, je zbytočné bukálnu masáž absolvovať. „

Stretla som sa s názorom, že masáž zvnútra na slizniciach je pre kozmetičku zakázaná. 

Veronika: „v Českej republike je táto procedúra pre kozmetičky žiaľ zakázaná. Môžu ju vykonávať len fyzioterapeuti s patričným školením. V Slovenskej republike s kvalitným certifikátom je táto procedúra dovolená a prevádzaná. Ja však odporúčam takúto masáž začať vykonávať a učiť sa len skúseným kozmetičkám. 

Kde sa môžu klientky objednať?

Bukálnu masáž Veronika prevádza vo svojom salóne Keysi Luxury v bratislavskom Ružinove. Sú to Nové Záhrady I./9 s bezproblémovým parkovaním na miestach vyhradených pre New Gardens. Salón sa nachádza z druhej strany budovy a spolu s kozmetickým ošetreniami si môžete dopriať pedikúru, telové masáže rôzneho typu napríklad i Teta Healing, saunu a moja maličkosť tam prevádza personálne školy líčenia a konzultácie. Okrem toho v tomto salóne som bola na lymfodrenáži, z ktorej ste mohli vidieť aj video.

bukalna-masazObjednať sa viete cez rezervačný formulár Bookio cez @keysiluxury instagramový profil. Kto by to chcel urobiť inak, prikladám číslo na Veroniku a recepciu, kde sa viete objednať.

Telefónne číslo +421902442467

Dámy, doporučujem vyskúšať bukálnu masáž. Ja Veronike dôverujem, preto som na bukálnu masáž išla. Možno by mi bolo nepríjemné ísť niekam, koho nepoznám. Predsa len tá masáž sa prevádza na tvári ale aj vo vnútri vašich úst. Aspoň takto sprostredkovane máte odo mňa odobrenie, že pri Veronike je to úplne v poriadku.

Bukálna masáž je riešenie ako pracovať so svalmi na vašej tvári. Ako zabrániť poklesu líčok či výraznejšej nosoperovej vráske. Nemusíme starnúť „prirodzene“. Cíťme sa dobre a robme to, čo je nám príjemné. 

Vaša

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk