AKO ZOSTAVIŤ JEDNODUCHÚ PLEŤOVÚ RUTINU

Krásny deň dámy, bez ohľadu na vek a stav pleti sa dnes pobavme na tému „Ako zostaviť jednoduchú pleťovú rutinu“. Inšpirovala som sa vami, sledovateľkami, ktoré ma oslovili na sociálnych sieťach. Na moje prekvapenie nemali páru o starostlivosti o pleť. Boli v tom úplné začiatočníčky.

Ako si zostaviť jednoduchú pleťovú rutinu? Mnohé tápate a to len kvôli tomu, že informácií v starostlivosti je obrovské množstvo. Niekedy je ťažké sa v tom orientovať. A prečo jednoduchú?

ako zostaviť jednoduchú pleťovú rutinuToto je návod pre tých, ktorí začínajú. Ktorí ešte potrebujú porozumieť potrebe dôkladného čistenia a hydratácie pleti. A keď sa tieto veci ozrejmia a stanú sa vašou súčasťou, potom sa môže prejsť na doplnkové produkty alebo vylepšenie vašej pleťovej rutiny.

Rada by som ešte dodala, že je dobré vedieť niečo o svojej pleti a trochu si ju všímať. Vnímať jej potreby. Nie vždy jej poruke niekto, kto Vám vie poradiť. Ja sa venujem aj poradenstvu ak budete potrebovať túto službu. Taktiež robím makeupové konzultácie.

Kedysi som napísala veľmi čítaný článok AKO ZOSTAVIŤ PLEŤOVÚ RUTINU. Doporučujem si ho prečítať a určite nájdete odpovede na Vaše otázky. No odvtedy prešli asi tri roky a ja to dnes zjednoduším.

Ako zostaviť jednoduchú pleťovú rutinu
  1. Líčiš sa? Ak áno, večer sa musíš odlíčiť. Jednoduché pravidlo. Pleť sa musí zbaviť makeupu jemným a šetrným spôsobom. Potrebuješ odličovač – mlieko, micelárnu vodu, dvojfázový odličovač, olej alebo odličovací balzam. Ako pomôcky využívame malé uteráčiky a tampóny. Dôkladne sa viete umyť práve malým uteráčikom, ktorý vyžmýkate v teplej vode.
  2. Čistenie – ráno + večer. Potrebuješ čistič – cleanser. Umyješ tvár čističom, aby si dôkladne vymyla zbytky makeupu a nečistôt z pleti. Opäť čistič nesmie na pleti ťahať. Pocit musí byť príjemný. Ako zostaviť jednoduchú pleťovú rutinu
  3. Tonik – ráno + večer.  Príprava pleti na ďalšie prípravky. Môže byť hydratačný, protizápalový, ukľudňujúci, dočisťuje, zväčša sa používa na tampón, ale aj do dlaní a votrie sa do pleti
  4. Sérum – ráno + večer. Veľmi som uvažovala, či sérum zahrnúť do simpl rutiny. Ale vzhľadom na to, že veľa z nás má viac ako 30, tak určite áno. Pleťové sérum je koncentrovaná starostlivosť. A my chceme dosiahnuť viac. Pleťové sérum je nosičom aktívnych látok, ktorú sú schopné preniknúť hlbšie do pleti ako krém, ktorý takéto sérum uzamyká.
  5. Krém – ráno + večer. Nemusí byť denný a nočný. Stačí jeden. Krém uzamyká v pleti účinné látky a hydratuje, či vyživuje. Podľa potreby pleti. Ak má krém spfko, znamená to, že je denný. Vedecky je však dokázané, že denný krém nikdy neobsahuje potrebné množstvo spf-ka na vašu pleť. Preto sa používa spf čiže ochrana pleti zvlášť.
  6.  Ak je pre vás ochrana pleti voči slnku dôležitá, môžete denný krém nahradiť spfkom, ale na noc budete potrebovať krém na noc.  Pod to denné spf, môžete dať sérum.

Ako zostaviť jednoduchú pleťovú rutinuPríde ti aj jednoduchá skincare rutina zložitá? Zdá sa ti, že máš používať veľa produktov?

Polož si jednoduchú otázku. Ako chceš, aby vyzerala tvoja pleť. Máš s ňou nejaké problémy? Cítiš pnutie, šupinky, máš počit zanesenia? Toto všetko vieme dobrou rutinou ovplyvniť. Nedávno som mala konverzáciu na sociálnych sieťach s mojou sledovateľkou. Sťažovala sa na to, že makeup vyzerá na jej pleti hrozne. Má šupinky na viacerých miestach a vôbec nevie nájsť makeup. Intuitívne mi napadlo spýtať sa na jej rutinu. Lebo tam môže byť začiatok a aj rozuzlenie. A tak aj bolo. Moja sledovateľka používala na umývanie čistú vodu, dokonca aj keď mala makeup a to bolo všetko.

Jej pleť nebola dostatočne dôkladne čistená. Ak nebola dobre čistená, v jej pleti zostávali čiastočky makeupu a nečistoty. Takáto pleť nemôže byť už len z princípu zdravá. Makeup je ochrana počas dňa, ale v noci máme regenerovať a pleť oddychuje. Ako zostaviť jednoduchú pleťovú rutinu

Zhrniem do pár bodov, čo robiť NEMÁME:
  1. nechodíme spať nalíčené
  2. odlíčeniu a čisteniu venujeme čas, verte mi je to základ
  3. akákoľvek pleť potrebuje počas dňa ochranu (krém)
  4. makeup vždy nanášame na krém, nie na pleť, ktorá nie je hydratovaná

AKO ZOSTAVIŤ JEDNODUCHÚ PLEŤOVÚ RUTINU

V prípade, že sa nelíčite, bude Vám stačiť čistič, toner, sérum a krém. Zámerne som vyňala z rutiny očný krém, pretože je to produkt naviac, ktorý by som už nenazvala ako simpl rutina.

Všetky ďalšie produkty ako peeling, masky, očný krém či krém na krk považujeme za starostlivosť, ktorá už nie je úplne tak jednoduchá. Dúfam, že bude pre Vás teraz jednoduchšie porozumieť tomu, ako sa o pleť starať. Nie je to malichernosť. Často sa stáva, že práve „nestarostlivosťou“ sa pleť stáva citlivou a dehydrovanou. A to na seba môže nabalovať kožné problémy.

Majte krásny deň:)

PS: Ak by ste mali ťažkosti so zostavením rutiny, prosím kontaktujte ma cez email, alebo moje sociálne siete.

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Dobrý večer Eliška. V rýchlosti vám opíšem moju ritinu: ráno čistiaca pena shiseido, pleťová voda avene, tonikum na minimalizáciu porov pericone, céčko nanoil, koncentrát shiseido, shiseido krém, spf eucerin. Večer podobne len namiesto céčka a koncentrát mam nočne serum shiseido. Ja mám 40 a mastnejšiu pleť s rozšírenými pórmi . Mám histamínovú intoleranciu tzv keď niečo zjem čo by som nemala prejaví sa to na mojej pleti. Preto sa pýtam čo by ste zmenili na mojej rutine. Končí mi už pomaly céčko aj spf a rada by som vyskúšala aj niečo iné. Makeup mám iba esteelauder. Aký makeup na leto by ste mi odporučili. A ešte otázočka na poroviitu pleť je lepšia hubka alebo štetec na makeup? Ďakujem za odpoveď.

    • Dobrý deň Martina,
      ďakujem za koment. Mám otázku. Keď používate ráno céčko od Noili a potom ešte koncentrát shiseido na to krém a potom spf, nie je Vám to veľa?
      Čo sa týka séra skúsila by som miesto novinku od Omorovicze veľmi hydratačné sérum, je robené na všetky typy pleti, skúsim priložiť link
      https://www.beautysecret.sk/vrasky/queen-serum/ (kod na perricone i omoro.je ELISKA10)
      čo sa týka spfka
      https://www.beautysecret.sk/spf-samoopalovanie-tvar/mineral-uv-shield-spf-30/
      toto spf 30 je vhodné aj pre mastné typy pokožky, v prípade, že potrebujete spf50
      https://www.olival.sk/prirodne-kremy/fluid-na-tvar-spf-50-professional/
      na Olival bude zase platiť kod eliska10 v období od 18.-24.3.

      MAKEUP
      Double wear je ťažko nahraditeľný typ makeupu, má svoje špecifiká, mimoriadnu trvácnosť, krytie atď. ak by ste chceli niečo ľahšie, ale predsa dosť krycie, nie však ako Double wear tak by som Vám navrhla Farmasi vyskúšať vzorky, objednať si ich z eshopu. Vzorky VFX a Air glow. VFX je trvácny a Airglow je lahší ale kryje príjemne. Tu by bolo dobré, že by sme sa spojili cez Instragram, alebo messenger, kde ma sledujete, aby bola jednoduchšia komunikácia, nech Vám vytvorím zákaznícky účet, nech máte výhody.
      A teraz k prehladeniu porov, štetec môže makeup zbytočne vrstviť a sťažovať. Hubka by mohla byť, ale ja cez pory skôr používam hubku, ktorá je plocha a akoby prehládzam tieto partie.

      krásny deň a dajte vedieť:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk