Zimné SOS pre moju pleť

Asi to poznáte. Príde zima, pokožka rúk vám automaticky začína praskať, a vy len krémujete a krémujete. Ja osobne pocit suchej pokožky na rukách neznášam. Okrem iného mám taktiež vysušené okolie nechtov a kopec iných partií na mojom tele. V lete je tá moja pleť zmiešaná a tento problém samozrejme nepoznám, ale v zime je tá koža červená a podráždená.
Celé to začalo už koncom augusta. Prišlo na svet moje dieťa a začala som kojiť. Okamžite som mala vysušenú pokožku na rukách. A to až tak, že som ešte aj v noci krémovala. Nos som mala na dotyk akýsi drapľavý a vlasy som nemusela umývať takmer vôbec. Teraz je to už trošku iné. Veci sa dostali do pôvodných koľají, vlasy umývam už častejšie, nos sa opäť mastí, ale….. pokožka na rukách a nohách je extrémne suchá takmer stále.
V tomto čase som hľadala riešenie iné, ako používanie obzvlášť známeho krému a to modrej Indulony. Všetci vieme, že modrá Indulona je top :)), ale chcelo to niečo sofistikovanejšie, a voňavejšie.
Objavila som tieto tri produkty a dva z nich sú pre mňa úplne nové. Riešením sa stali, ale všetky tri   od  L´occitane značky a to FACE ULTRA GENTLE SOAP, SHEA BUTTER, SHEA BUTTER a VANILLA BOUQUET HAND CREAM. Tak si ich rozoberme jeden po druhom.

 

FACE ULTRA GENTLE SOAP
 
Toto mydielko mi strašne krásne vonia. V prvom rade je určené ako je z názvu jasné, na umytie pleti. Neodličujem sa ním, len umývam a najmä ráno. Na čistenie pleti pomocou mydla sú rôzne názory, no ten pocit čistoty je nezameniteľný. Pripomína to čistenie pleti pomocou klasického detského mydla. Mala som klientky, ktoré nedali dopustiť práve na tento spôsob. Vtedy som ich presviedčala, že to nie je dobrý nápad, že ich pleť bude vysušená. Dnes už viem, že existujú mydielka, ktoré nesušia. A toto od značky  L´occitane je jedno z nich. Mydielko nájdete TU.

 

Prvá vec, ktorú som si všimla je, že mydielko je balené v umelohmotnom obale, ktoré má na spodnej časti dierku. Je to kvôli tomu, že keď je mydlo mokré, priľnie ku obalu a ťažšie by ste ho odtiaľ vytiahli. Kdežto, keď do tohto otvoru vopcháte prst, vytlačíte mydlo von. A to je veeeeľmi praktická vec. Pretože času málo a treba ho šetriť, kde sa dá. A nie baviť sa vyberaním mydla z obalu, keďsa ponáhľate.
Samotné mydlo je zabalené v jemnom celofáne. Obsahuje 7% bambucké maslo. Dôležitý aspekt je chémia. Neobsahuje parabény, ftaláty, beta-hydroxykyseliny, butylhydroxyltoluén,  formaldehyd, alkohol, živočíšne zložky, a farbivá. Podporuje Fair trade obchod. Po niekoľkýh dňoch používania som si všimla, že tieto produkty majú na vrchnom obale Brejlove písmo. 
Pri 80g má cenu 15,50,-Eur. Čo sa mi ešte na L´occitane páči je, že väčšina produktov má veľmi sympatickú cenu, a to nás až tak nebolí.:)
ORGANIC CERTIFIED AND FAIR TRADE APPROVED SHEA BUTTER
 
Úžasná a veľká plechovica čistého bambuckého masla. Prvá pomoc na všetky vysušené miesta. Ja používam tento hustý balzam na moje popraskané suché ruky, nechty, chodidlá a taktiež  pery. V čase spomínaného kojenia i na pleť. Na lyžovačku je tento balzam ako stvorený pre celú rodinu. Alebo poznáte to, keď máte nádchu a okolo nosa vás štípe a sú tam šupinky? Tak aj na tento problém môžete použiť toto 100% bambucké maslo. Okrem iného obsahuje i vitamín E. Tento produkt majú na výber v dvoch baleniach. V tomto veľkom 150ml a malom cestovnom 10ml. Ten menší má cenu 8,-Eur a ten veľký 34,-Eur. Ako som sa ešte dočítala na obale, tento produkt má ochrannú známku Ecocert, čo znamená, že kozmetika používa suroviny z kontrolovaného ekologického hospodárstva. To taktiež znamená, že kozmetika s týmto certifikátom obsahuje viac než 95% zložiek prírodného charakteru, žiadne chemikálie, GMO, ani látky živočíšneho pôvodu.
Niečo naviac nájdete TU.
VANILLA BOUQUET HAND CREAM
 
Bola som zvedavá ako vonia práve tento krémik s vanilkou a bambuckým maslom. V minulosti som ich už mala niekoľko. A celkovo tieto krémiky na ruky patria medzi najlepšie čo som kedy mala. A najmä robia ich aj také mini balenia do kabelky. V lete som napríklad používala taký chladivý s verbenou. Vanilkovú vôňu krému na ruky som si vybrala práve preto, že sa mi jednoznačne spája s vianočným obdobím. Kto miluje vôňu naozajstnej vanilky, tak si príde na svoje. Dôležitá informácia je že krém obsahuje 20% bambuckého masla.  Na stránke L ´occitanu som sa dokonca dočítala, že sa každé tri sekundy na svete predá jeden kus. Viac nájdete TU.
Zďaleka som nevyskúšala z tejto značky všetko. Ak máte nejaký dobrý odskúšaný tip, sem s ním. Nech viem, čo nabudúce testovať:) pekný večer
Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk