Najlepší vankúš na spanie a iný už nechcem

Krásny deň dámy. Pred niekoľkými mesiacmi ma zaskočila spoločnosť, ktorá dováža spánkovú značku Smartsleep® s návrhom, vyskúšať ich ergonomické vankúše. Že vraj sa mimoriadne predávajú a nech teda skúsim aj ja. A teda poviem vám, že som objavila najlepší vankúš na spanie.

Chvíľu som sa bránila. Predsa len, som beauty profil. Píšem blog o kráse a málokedy sa zmieňujem aj o niečom inom ako o kozmetike. Ale faktom je aj to, že dobrý spánok úzko súvisí s krásou. A ja to veľmi dobre viem, pretože posledných 6 rokov som sa poriadne nevyspala. Aspoň nie tak, ako za čias, kedy som ešte nemala deti a mala som súvislý blahodárny spánok.

Každá z vás mi dá za pravdu, že kvalitný spánok = svieža pleť

Vďaka spoločnosti IMK Organics som objavila svoj najlepší a ergonomický vankúš na spanie. Nikdy by som tiež neverila, že ja budem hovoriť a ukazovať nejaké vankúše. A nikdy by som tiež nepovedala, že VY, moji sledovatelia a čitatelia to tak oceníte. Do dnešného dňa totiž viem, že veľké množstvo z vás si niektorý z vankúšov objednalo a ste spokojní. A to je úžasné.

Vankúš na spanie od SMARTSLEEP®

Tak sa pozrime na to, kto je spoločnosť, ktorá sa zaoberá zdravým spánkom.  Smartsleep založil v roku 2004 Dr. Markus Dworak. Tento Nemec sa vo svojej doktorantskej práci zaoberal problémami spánku a ako štipendista na Harwardskej univerzite v USA dokončoval výskum. Markusov zámer bolo hľadať prirodzené spôsoby ako podporiť zdravý spánok.

Viac o histórii písať nebudem. Nie je to až tak dôležité, ale je fajn vedieť, že za spoločnosťou stojí človek, ktorý sa spánku reálne a neustále venuje. Hľadá spôsoby ako pomôcť či už pomocou ergonómie alebo výživy. A teraz idem o mojich vankúšoch na spanie.

vankúš na spanie
Smart Recovery rozmer M
Prečo iný vankúš na spanie nechcem?

Spomínala som, že ani ja a už vôbec môj manžel, nemáme dokonalý spánok. Tento stav postupne prichádzal v čase, kedy prišli na svet deti a jedno z nich malo obvzlášť nepokojný spánok. V tomto období mám dokonca akúsi pamäťovú dieru a veľa vecí si nepamätám.

Spánok považujem za jednu z najdôležitejších vecí. Ten, kto nespí, alebo sa počas noci zobudí a nevie zaspať, má veľký problém. S únavou prichádza nervozita, nesústredenosť, agresia…budete sa smiať, ale mne sa zdá, že mi počas tohto obdobia odišla polka mozgových buniek a doteraz sa nevrátila. Ale zato, mám dve krásne a zdravé baby :))

Naspäť k vankúšu na spanie. Prvý vankúš na spanie, ktorý som zo značky Smartsleep skúšala je vankúš Smart Recovery Pillow. Mám ho vo veľkosti M a je to tvar motýľa. Momentálne mi ho vzala moja 4-ročná dcérka a ja spím na jej ú-čkovom tehotenskom vankúši, ktorý mi zostal, a ktorý si Hanka vzala ako svoj obľúbený. Má ho položený ešte na svojom vankúši a asi sa tam cíti ako v hniezde. Momentálne mám toto hniezdo ja, a Hanka si užíva vankúš na spanie od Smartsleep:).

Krátke video na vankúš 🙂 klik na odkaz

Je stredne mäkký a mimoriadne príjemný. Hodí sa na spánok, ak preferujete polohu na chrbte alebo na boku. Šírka ramien by mala byť stredne široká. Existuje ešte vankúš veľkosti L, práve pre väčšie postavy a tieto preferované polohy na spanie.

  • vyrobený z kvalitnej pamäťovej peny
  • podpora krčnej chrbtice (veľmi dobre sa do neho akoby ponára)
  • odolný voči roztočom a vnútorná cirkulácia vzduchu
  • riadená teplota – tým, že teplota je manažovaná, nemali by ste byť spotení vo vlasovej časti
  • na vankúš si viete zakúpiť aj obliečku presne v tomto tvare motýľa v jednej až štyroch prevedeniach (sivá, biela, ružová a tmavomodrá). Nie každý typ vankúša má všetky farby obliečok.

Na záver pri „motýliom“ vankúši chcem len povedať, že je mimoriadne príjemný a M-ková verzia obsahuje aj cestovný obal, kde vankúš zrolujete a zabalíte do kufra. Existuje aj cestovná verzia, ktorú tiež mám a popis k nej nájdete nižšie. Neprehliadnite akciu, ktorí mi Imk Organics dalo pre vás opäť na tieto vankúšiky. Predsa len cena nie je nízka, a kód ELISKA15 poteší.

vankúš na spanie
Smart relaxing pillow Smartsleep
SMART RELAXING PILLOW – najväčší XL vankúš na spanie

Je to klasický stredne mäkký vankúš s dĺžkou 60 cm a šírkou 40 cm. Jeho plocha je kontaktnejšia a vhodná aj na spanie na bruchu. Nie je vysoký, ale výborne sa prispôsobuje. Uľavuje pri bolestiach v krčnej chrbtici i v driekovej časti. Obliečka na vankúš je v sivej farbe.

Ku obliečkam musím povedať, že sú mäkké a príjemné. Všade je 100% certifikovaná bavlna a sú na zips. Smart relaxing pillow som vybrala manželovi, ako klasický vankúš vhodný pre silných alergikov a astmatikov.

POZOR!!! opäť som získala kód platný do konca mesiaca októbra 2022, ELISKA15 na značku Smartsleep a všetky ich produkty vrátanie všetkého čo nájdete na stránke IMK Organics. Rovnako bude platiť aj pre českú stránku.

Smart cestovný vankúš – TRAVEL PILLOW (klik na odkaz)

Je pomerne ľahký. Má 565 gramov. Využívať ho viete pri cestovaní a oddychovaní v sede. V lietadle či v aute. Je prispôsobivý. Je na neho len jeden typ farebnej obliečky a to je sivá. Čo mi vzhľadom na cestovanie príde praktické. Je menší a spratnejší či už do batožiny, alebo len tak šupnúť do auta. Poznáte ten nepríjemný pocit v krčnej chrbtici, keď sa zobudíte a neviete ohnúť krk lebo celý stuhol?

Tak v takomto prípade cestovný vankúš využijete. Veľkosť je 40 cm na dĺžku, 30 cm na šírku a v hrúbke je to maximálne 10 cm. Všetky vankúše sú vhodné aj pre alergikov, toto už je štandardom.

Rada by som spomenula ešte jeden vyskúšaný produkt. SMARTSLEEP SPRAY. Niekedy sa mi stane, že prešvihnem čas, kedy mám ísť spať. Akonáhle prejde polnoc, mávam problém zaspať. Stáva sa mi to samozrejme i vtedy, ak idem uspať deti. Nech sa akokoľvek snažím, v tme a v polohe ležmo je takmer nemožné ostať hore. Zaspím na pár minút a niekedy viac ako na polhodinu. Potom sa zobudím (nie som si istá, že som spala) a idem k mužovi. Cítim však, že som „asi“ zaspala. Následne sa „prebudím“ a v noci to už nejde. Pomáham si Melatonin Smartsleep sprayom.

Je jednoduchý na použitie. Len dva streky na jazyk. Bez lepku, cukru a laktózy. Aby bolo jasné, o čo ide. Je to melatonínový sprej s výťažkom z mučenky, ktorá podporuje zaspávanie a s jemnou chuťou mentolu. Nemal by byť návykový. Len taká pomôcka.

vankúš na spanie

MELATONÍN je hormón, ktorý sa v našom mozgu začína tvoriť vtedy, keď sa znižuje u nás serotonín. Serotonín je hormón, ktorý sa vylučuje cez deň, kedy fungujeme na svetle, máme ho dostatok, ale s postupným odchádzaním svetla, sa telo pripravuje na spánok práve vylučovaním melatonínu. Tento spánkový hormón je veľmi dôležitý. Preto by sme večer mali telo pripraviť na túto potrebu a nemali „čumieť“ z postele na telku, či browsovať sociálne siete.

Nedávno som počula zaujímavú skutočnosť. Dáva mi zmyslel. Podelím sa o ňu. Ak telo dávate počas dňa často do polohy ležmo, alebo pololežmo, dávate mu signál na oddych. Často začína byť unavené a chce sa vám spať. Začína sa vyplavovať hormón, ktorý tam počas dňa nemá čo hľadať. Pri aktivite sa to nestane a vy sa nebudete cítiť malátni. Ak večer ľahnete do postele, vaše telo by malo byť nastavené hneď na spanie. Treba sa však vyhnúť týmto polohám, aby telo nedostávalo pokyn: idem oddychovať.

Ja viem, že poruchy spánku sú mimoriadne rozšírené. Mám mnoho známych a často žien, ktorí trpia touto poruchou. Lieky na spanie sú návykové a nie sú dlhodobým riešením. Hľadať príčinu, prečo človek nevie zaspať, alebo sa zobudí okolo 4h nadránom, je náročné. Často je to v hlave. Nejaké strachy, obavy, kontrola, ťažké jedlo, orgán, ktorý sa rozbehne práve v noci, lebo dostane večer jedlo, ktoré potrebuje poriešiť. Je toho veľa a ja veľmi držím palce každému, kto sa s týmto problémom potýka.

Tento problém riešime aj v rodine, takže viem, čo to obnáša. Tento článok sa okrajovo dotýka spánkových porúch. Ja som sa zamilovala do vankúšov Smartsleep®, lebo tá pohodlnosť mi pomáha cítiť sa v tej posteli dobre. Ak niekam cestujem, vankúš ide so mnou. Veľmi často sa mi totiž stávalo, že mi chýbal menší vankúš a mala som hlavu veľmi nízko. Ak vás táto téma zaujala, pri každom produkte je preklik na slovenský e-shop Imk Organics. Moji českí sledovatelia môžu využiť jeho českú verziu imkorganics.cz.

Krásnu dobrú noc priatelia:)

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk