Slnečná kozmetika pre deti a mamičky

Krásny deň, tak dlho sa chystám na článok „Slnečná kozmetika pre deti a mamičky“.  Hovorím si „ak to teraz nenapíšeš, tak bude čochvíľa po lete“. Táto myšlienka mi prebehla hlavou pri rozhovore s mojou švagrinou, ktorá trpí pigmentáciami a naozaj nutne potrebuje nejaké informácie na túto tému. Pretože odkedy sa stala maminkou, jej pôvodné problémy s pleťou prešli i do stavu pigmentácií. Dnešný článok bude na tému „Slnečná kozmetika“ pre deti, pre mamičky, ale aj pre celú rodinu.

SLNEČNÁ KOZMETIKA  PRE MAMIČKY

slnečná kozmetika Institut Esthederm Adaptasun

Začneme mamičkami, asi aj preto, že bez nich by neboli detičky. Čoraz viac sa berie do úvahy intenzita slnečných lúčov. Kedysi nebolo toľko informácií ako je dnes. Minimálne sa zmenila sila žiarenia a jej bezpečnosť na ľudskú pokožku. Ja som osobne typ, ktorý sa kedysi veľmi rád opaľoval. Aj ja som sa spálila a nie raz. Nemusím vám asi hovoriť, že každé jedno spálenie je potencionálna hrozba. Že dnes je abnormálny výskyt malígnych melanómov. Sú agresívne a invazívne.

Kedysi nás natierali Indulonou, či olivovým olejom. Či to bolo v tom čase dostatočné, pochybujem. Nemám osobnú skúsenosť s ochranou pomocou prírodných olejov. Mnohé obsahujú prírodné filtre. A niektorí ľudia majú práve solárnu alergiu zo zložiek v opaľovacej kozmetike. A dobrú skúsenosť s olejmi. U detí by som to však určite neriskovala.

Slnečná kozmetika možno bola v obmedzenom výbere, ale predsa len existovala. Dnes je priam život ohrozujúce používať takéto prípravky bez ochrany. Bez ochranného faktoru a filtrov sa nepohneme. V podstate si všimnite ako vám po každom lete pribudne kopec znamienok. Alebo či sa nejako menia. Či už farebne, alebo ohraničením. Ak takéto niečo uvidíte, navštívte dermatológa. Ja toto plánujem urobiť v najbližších mesiacoch.

S čím bojujú často mamičky?

Slnečná kozmetika sa už dnes špecializuje na rôzne problémy kože. Niekto bojuje s alergiou na slnko, ale napriek tomu si chce dovolenku vychutnávať a užívať si slniečka. Niekto a to sú najmä ženy, trpia hyperpigmentáciami na tvári, čo je pre mnohé doslova nočná mora. Pretože, takmer nič nepomáha. Nie je jednoduché s pigmentáciami bojovať. Avšak prevencia v podobne ochrannej slnečnej kozmetiky je vždy základom. Dnes už existujú prípravky nielen s vysokým faktorom a kvalitnými filtrami, ale dokonca v textúrach, ktoré viete použiť aj hocikedy počas dňa cez celý makeup. Pretože nie je isté, že makeup, aj keď s faktorom vašu pleť ochráni. Okrem toho existujú dnes špeciálne produkty, ktoré nie sú len letnou záležitosťou, ale používajú sa denno-denne na pleť ako klasická skincare.

slnečná kozmetika Institut Esthederm Photoregul

Mám pre vás do budúcnosti pripravený článok o vitamíne C a jeho pôsobení na pleť aj s pigmentáciami. Ja sama som v tehotenstve začala trpieť touto záležitosťou. Zdá sa mi však, že už to mám takmer celé preč, napriek tomu, že na slnku som. Mám ho rada, a pretože som vonku s deťmi, nevyhnem sa mu.

Hyperpigmentácie sú dnes naozaj problémom, ktorý ženy trápi. Môžem vám poradiť  ako vizážistka, žiaľ nie ako dermatológ. Ak by ste si priali takýto článok niekedy v budúcnosti, dajte mi vedieť v komentoch. Mám okolo seba viac odborníkov, ktorých by som na túto tému oslovila.

Shiseido Sun care protective liquid foundation

Slnečná kozmetika pre mamičky 
Make-upy na slnko

Z hľadiska krytia, môžete na slnko používať makeup s čo najvyšším faktorom. Je to typ makeupu alebo tónovacieho kŕemu, ktorý je vyslovene určený na dovolenku a do vody. Napríklad francúzske Sisley alebo japonské Shiseido. Sú to vyššie a selektívne značky, ale vyskúšať to treba. Na takýto makeup už nie je úplne nutné použiť púder, jedine, že by to bol púder špeciálne určený aj do vody, čo taktiež poznám zo Shiseida. Nedávno som objavila v Shiseide novinku určenú pre ženy, ktoré športujú. Je v podobnom balení ako ten na fotografii, len jeho názov je Sun care sports BB. Môžem vám sľúbiť, že sa v budúcnosti na neho viac pozriem. Na Shiseido mám totiž slabosť.

Určite existuje i viac značiek s takýmto zameraním, no ja mám skúsenosť práve s týmito dvoma špeciálnymi produktami. Preto sa nechcem vyjadrovať k iným neodskúšaným makeupom na slnko. Skúste hľadať v googli ako slnečná kozmetika makeup, nie ako klasická makeupová línia.

Zachráni ma takýto makeup pred slnkom či pigmentáciami?

Slnečná kozmetika chrániaca proti hyperpigmentáciam existuje

La Roche-Posay Anthelios SPF pleťová hmla

Ťažké odpovedať. Každá pleť je iná a špecifická. Nenechávala by som to len na makeup. Určite by som si so sebou pribalila napríklad Anthelios osviežujúci sprej na tvár proti lesku SPF50. Je to šikovné balenie, ktoré bez problémov schováte do kabelky, i do batožiny. A čo je najpríjemnejšie, správa sa to ako hmla na tvár len s vysokým faktorom. Ja používam ešte navrch svojho krému alebo samostatne Photo regul od kozmetiky Institut Esthederm. Dnes už takéto ochranné krémiky majú i anti-age účinky, takže ľahko nimi nahradíte denný krém. Esthederm má tiež pomerne dosť účinnú kozmetiku na solárnu alergiu. Mám to vyskúšané, ale je nutné naozaj pokožku na slnko pripravovať napríklad s Adaptasun sensitive produktom – Protective body lotion.

Samotný produkt na solárnu intoleranciu je „Sun intolerance protective body spray“ taktiež od značky Esthederm. V minulom roku som testovala produkty od Annemarie Börlind, a túto kozmetiku naozaj milujem. Takmer všetky tieto produkty som našla aj na eshope Notino. Momentálne sú k nim aj nejaké darčekové akcie, tak sa oplatí nahliadnuť.

Z kozmetiky La Roche Posay je viac produktov, s podnázvom ANTHELIOS, čo je práve slnečná kozmetika pre deti, mamičky a celú rodinu.

Ešte jeden tip na špeciálny produkt…ak sa nesmiete alebo nechcete opaľovať

Pupa extreme bronze face & body 001

EXTREME BRONZE Face & Body Finish matt

Veľmi dobrá vecička, ak potrebujete dodať koži „sun-kissed“ nádych. Na fotke je č. 001, ale osobne by som určite zniesla aj číslo 002. Pretože sa to rozotiera veľmi ľahko a je to veľmi decentné. Toto zvládne naozaj každá žena. Túto emulziu môžete používať na telo alebo na tvár. Možno by som ho skúsila primiešať i do makeupu. Vyskúšala som ako drží a ruku som dala pod tečúcu vodu. Napodiv po utretí som ho nevidela na uteráku, čiže samotný produkt sa pravdepodobne neotiera. Obsahuje i karoténový olej a tým pripravuje pokožku na slniečko. Je akoby bez vône a riešením napríklad i pre naozaj svetlú pokožku.

Na fotke nižšie je už ten na prvý pohľad tmavý pásik emulzie rozotretý na ruke. Ako vidíte, nie je ho takmer ani vidieť. Preto by som práve toto číslo 01 doporučila naozaj svetlej pokožke. Ešte raz upozorňujem, že to nie je samoopaľovácí prípravok len čosi ako ľahký atramentový krém.

Pupa Extreme Bronze face & body 001

SLNEČNÁ KOZMETIKA A DETI

Deti majú extrémne citlivú pokožku na slnko. Ochrana detskej pokožky je viac než nutná, dôležitá a dávam silný dôraz na tieto slová. Pretože, a stáva sa to často, sa deti spália. Nemusí im pokožka doslova horieť, ale stačí, že majú sčervenalú kožu nie od tepla, ale od nechceného opálenia. A v ich prípade každé jedno opálenie/spálenie, si koža pamätá. Vráti sa ako bumerang v podobe rôznych kožných defektov. Slnko dnes nie je to, čo kedysi. Máme oveľa viac informácií, ako v časopisoch tak i na internete. Dermatológia varujú pred silným výskytom malígnych melanómov.

Malinké bábätká slnku vôbec nevystavujeme. Do jedného roka treba kontrolovať kedy na slnko a na ako dlho. Niektorí dermatológia radia až do 3 rokov. Ale to je samozrejme náročné, keďže trojročné dieťa chce byť stále vonku, preto tá ochrana musí byť vždy a všade. Jednoducho len premýšľajte kedy, kam a mať po ruke vysoké SPF.

La Roche-Posay slnečná kozmetika pre deti Anthelios

Malígny melanóm je zhubné ochorenie kože, ktoré začína zmenou výzoru znamienka. Ja sa napríklad hneď budúci týždeň idem objednať na vyšetrenie znamienok. Urobte tak i vy. Chirurgické odstraňovanie potencionálne zlých znamienok sa vykonáva v zimných mesiacoch. 

Slnečná kozmetika pre dieťa je rovnako dôležitá ako tá, ktorú používate vy sami. Skúste si vybrať zo značiek, ktoré sa na detskú slnečnú kozmetiku orientujú. Odkedy sa nám narodili deti, používali sme len lekárenskú slnečnú kozmetiku. Pri prvej dcére to bola penová Bioderma, cestovala s nami i do Chorvátska. Ďalší rok sa mi do ruky dostal La Roche-Posay Anthelios dermo-pediactrics 250ml balenie. Odtvtedy ju používame. Nedá sa minúť:) Je to hustejší krém, ale nie je problém v rozotieraní. Veľké balenie na domáce použitie a pri viacerých deťoch alebo na dovolenku je to top vec. Má SPF50+ a ak je treba niečo do kabelky, malé a spratné, tak doporučujem Anthelios dermo-kids do vrecka. Má len 30ml, SPF50 a vyzerá tak šikovne ako Tik-tak cukríky. Okrem toho, naozaj ho môžu použiť aj mamičky.

Započula som, že mamičky sú spokojné napríklad s Cienom (dokonca i dermatológ doporučuje), Daylong, Annemarie Börlind, Nuskin, s Biodermou atď.

La Roche-Posay Anthelios 30ml do vrecka

Nie každý preferuje krémovú textúru, preto môžem ešte doporučiť Anthelios Lotion,  50ml balenie pumpičkového prípravku len v trošku ľahšej textúre, respektíve v šikovnejšom balení.

V najbližšom čase by som rada napísala článok na našu obľúbenú a fungujúcu detskú kozmetiku. Pretože za tri roky používania, sme sa ustálili na niektorých overených produktoch.

Nezabúdajte na to, že malé deti by sa mali slnku vyhýbať najmä  v tom najintenzívnejšom čase slnečného žiarenia. To znamená, doobeda von a potom až po poobedňajšom spánku. Čo napríklad u nás je až okolo 16 hodiny. Dúfam, že ste dostali tipy na vhodnú detskú kozmetiku. Slnečná kozmetika nemusí byť plná „chémie“ (v Antheliose som si skontrolovala pár zložiek, už som o tom písala v jednom článku o slnečnej kozmetike), aby fungovala, ale musí obsahovať UVA a UVB filtre. Ochranný faktor je nutnosťou.

Krásny deň plný slnka a zdravého opaľovania:)

 

Zdielajte s kamarátkou

Comments

  1. Dobrý deň,som 50 ročná žena,ktorá vás chce poprosiť o radu pri kúpe Spf.Moja pleť je suchá, zrelá,ale netrpí hyperpigmentaciou takže nepotrebujem tonovacie BB krémy s SPF.
    Za radu vopred ďakujem a takisto aj za vaše skvelé videá.
    Pozdravujem vás z Zurich,vaša ,sledovateľka, Stanka🙂

    • Dobrý deň, na blogu je niekoľko článkov na tému Spf, nájdete ich v sekciách Skincare. Ale teda vynikajúce spfká rôznej cenovej relácie sú OMorovica UV mineral shield spf30, Niod survival30 – tieto sú z http://www.beautysecret.sk. Potom Salt&Stone spf30 a 50 (výborné zloženie) z eshopu wwww.organic-oasis.sk a z tých dostupnejších je to Olival rada Professional taktiež spf30 a 50. 30 sú emulznejšie v posledných dvoch prípadoch a 50 hutnejšie, ale výborné. Na Olival je stále platný kód ELISKA10.
      Keby niečo tak píšte:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk