Rúže na pery, do ktorých sa oplatí investovať

Ahojte krásky, za celé takmer štyri roky blogovania, som neurobila článok na tému rúže na pery. Najmä tie, ktoré sú fakt dobré a do ktorých sa oplatí investovať. Lenže každá z nás si túži kúpiť rúž. Je to zbraň, ktorá z nás robí „silnejšie“ ženy.

Rúže na pery, ktoré za to stoja

Ako je to u vás? Nakupujete si rúže v drogérii alebo investujete do niečoho luxusnejšieho? Je veľký rozdiel v rúžoch za 8€ alebo 35€? Pracovala som pre značky, kde najdrahší rúž stál cca 55€. Chodila som snoriť do Dm-ky, pretože ma fascinovalo hľadať lacné a efektívne produkty. Ten luxusný mal atraktívne balenie. Pôsobil ako šperk. Ten za 8€ mal lacné balenie. Jemnejší plast, trošku iná textúra. Rozdiel sa ukazoval často i v chuti a vôni rúžu. Napríklad rúže od Estée Lauder. Neviem, či sa ešte vyrába práve tento druh, ale mal neuveriteľne masielkovú textúru. A farby, ktoré boli žiadané. 

Dostupné rúže za pár Eur sú u mňa jednoznačne zo značiek Catrice a Essence. Tieto značky u mňa vidíte často. Oni sa tak snažia. Tie kolekcie, odtiene, nositeľnosť, dizajn pekný, cena dostupná…má to všetky benefity pre ženu, ktorá nechce investovať do rúžu viac ako 10rúže€. Pár z nich vám tu ukážem. 

Niekedy však luxusné nerovná sa perfektné. Je to individuálne. Je to vec zloženia, stálosti pigmentov, a v neposlednej rade výber balenia. A to sa niekedy podarí aj tej masmarketovej značke. U tých luxusných je dizajn vždy dokonalý, textúra takmer vždy príjemná, ale stáva sa…čiže opäť vyberáme s rozumom a nefokusujeme sa len na to, čo nosí drahú značku, pretože to môže sklamať. Ale aj nemusí. Občas je to lotéria. Chcem tým len povedať, že ak si nemôžete dovoliť drahší rúž, nezúfajte. Možno nájdete svoj ikonický aj medzi tými do 8€. Dá sa to.

Spĺňajú požiadavku na príjemný pocit. Chuť alebo vôňa je decentná alebo žiadna. Essence Cool Collagen (mám príjemný odtieň v hnedej farbe č.203). Vytvára jemne chladivý pocit na perách. Je krémový a nie príliš mastný. Catrice Plumping Gel lipstick (mám odtieň 170), je veľmi ľahký a lesklý rúž s jemnými trblietkami. Ja inklinujem k týmto ľahučkým odtieňom. Ak niekde zbadáte Plumping gel lipstick Power Catrice Flower & Herb, tak ho vezmite ako malý darček maminke, pretože má na sebe štruktúru kvietku práve na samotnom rúžiku. rúže

Najnovší prírastok v Catrice rúžoch. Dámy, predstavujem vám Shine Bomb Lipstick hydratačný lesklý rúž, môj odtieň 020 s názvom Blushed Nude. Je to typický krémový výživný rúž na chladné obdobie. Môj odtieň je telová hnedá. Chuť je nepatrná a parfemácia neutrálna. 

ĎALŠIE RÚŽE S NÍZKYM BUDGETOM

Čo hovoríte na Pupa Milano? Sú to obľúbené rúže. Taliani milujú žiarivé farby a to je vidieť aj na kolekciách. Len v červených odtieňoch toho majú veľmi veľa. Raz sa ma niekto spýtal, k čomu by som prirovnala Lisu Eldridge. (to vám ešte ukážem). Áno, myslím, že Pupa má s ňou niečo spoločné. Niečo tam je.

Niektoré línie od Pupy sa nápadne podobajú na výzor rúžov tejto populárnej anglickej makeup artistky. Ich povrch je štrukturovaný a veľmi pekný. Ich výdrž je príjemná. 

rúžeRÚŽ NA PERY A JEHO HISTÓRIA

Veľmi stručne sa pristavím pri histórii rúžu. Farbenie pier bolo obľúbenou skrášľovacou činnosťou aj žien v Egypte. Akurát, že farbu získavali s prírodných materiálov ako je henna či karmínové farbivo. Pri tomto farbive sa zastavím.

Karmínové farbivo sa získava z hmyzu. Volajú ho aj farbivo košenila. Je to červený pigment, ktorý sa ešte aj dnes vyskytuje v rúžoch. Akurát, že som sa stretla s faktami, ktoré toto farbivo opisujú ako karcinogénne. Nachádza sa v potravinárstve, napríklad v cukríkoch a detských farebných chrumkách. Spája sa s detskou hyperaktivitou, ale táto skutočnosť zároveň nebola dokázaná.

V niektorých rúžoch ho nájdete, no v mnohých už aj nie. Ťažko povedať, čo naozaj spôsobuje a v akých množstvách. Niektorí jedinci môžu mať alergickú reakciu. V EÚ je povolené. 

V minulosti sa používali do rúžov strašné ingrediencie. Decht, bróm, olovo či jód. Nemusím vám hovoriť, že takéto „chuťovky“ mohli človeka doviesť až ku smrti.

Dôležité však je, že výroba rúžu prešla dlhú cestu. Z téglikov do tubičiek. Prvý známy mechanizmus výsuvného rúžu sa pohybuje okolo roku 1920. Ja mám informáciu, že práve značka GuerlaIn mala tento výsuvný patent. Či je to tak, ťažko povedať, informácie sa rôznia.

KVALITNÁ SLOVENSKÁ ZNAČKA FRAELA

Slovenskej značke FRAELA dám väčší priestor. To sa predsa musí:) hlavne, keď dievčatá vedia čo robia. Bola som tam. Áno u nich vo výrobni a urobila som tam malú reportáž. Mám od nich jeden rúž s názvom „Tina“. Všetky ich rúže sú inšpirované reálnymi ženami, ktorí tieto dámy nejakým spôsobom zaujali. 

Zloženie rúžov je čisto prírodné. Rúže obsahujú len prírodné oleje, rastlinné vosky a minerálne pigmenty. Vyrábajú sa v malých šaržiach a vždy sú čerstvé. Nedávno vymenili kartónový obal za biodegradovateľné tuby.  rúže

Aj dnes ma fascinuje objavovať funkčné a krásne veci za pár €. No rovnako túžim po rúžoch od Lisy Eldridge. Pre zvýšenie povedamia tých, ktorí nevedia. Je to veľmi populárna anglická vizážiststka, ktorá do dnešného dňa okrem mimoriadne kvalitných rúžov, vyprodukovala svoj makeup, highlightre i krémové tiene. V Londýne má svoj butik, ktorý nesmiete vynechať.

Medzi tými luxusnejšími značkami si však užívam aj japonské Shiseido, švédsku udržateľnú značku Manasi7, či Bobbi Brown.

STREDNÁ CENOVÁ SKUPINA – KVALITA ZA DOBRÚ CENU

Stretli ste sa už s lotyšskou značkou Mádara? Okrem dobrej pleťovky, majú zaujímavé a dobre držiace rúže. Majú peknú štruktúru rúžov a trošku výraznejšie farby. Z ich dekoratívnej kozmetiky som nadšená.

Rúže Lisa Eldridge. Mám jeden jediný. Táto anglická vizážistka má nádhernú a mimoriadne dobrú dekoratívku. U nás nie je k dostaniu, všetko sa rieši cez jej webovú stránku. Mám jeden z jej ikonických prvých rúžov. Ten najkrajší červený, ktorý pristane každej žene s názvom Velvet Ribbon. Textúra je zamatová a rúž drží hodiny bez vysušovania pier. Je to presne tá červená, ktorá nerobí žlté zúbky.  rúže

MAC – táto kanadská značka, ktorú má snáď každý vizážista v kufri je ikonickou súčasťou moderných makeupových značiek. Na Notino som našla jej verziu miniMAC s názvom Please me matte lipstick číslo 611. Je to opäť veľmi trvácny rúž, ktorý pokiaľ viem, patrí k najobľúbenejším MAC rúžom vôbec. 

pozrite si článok kolegyne blogerky na recenziu podkladovej bázy na pery od MAC-u

LUXUSNÉ RÚŽE A JEDEN TIP

Doma mám dva rúže od Chanelu. Táto francúzska značka je populárna práve vďaka rúžom. Už celé roky patrí k tým najžiadanejším. Jednoduché luxusné pevné balenie s dobrou kvalitou rúžov. Z červenej a malinovej majú toľko odtieňov, že si nájde každá tú svoju farbu. Aj keď som viac ako 4 roky pracovala s Guerlainom, mám od nich len jeden celistvý rúžik, ktorý už však nie je v ponuke. Guerlain si potrpí na dokonalý dizajn, ktorý vyzerá ako šperk, kdekoľvek ho vytiahnete z kabelky. Vzbudzuje závisť a túžbu vlastniť ho.

Ak by ste sa ma opýtali, čo si máte zaobstarať ako prvé, pretože doteraz ste sa nelíčili, tak poviem dobrý rúž. Lebo ten vás oblečie do trochu inej ženy akou ste si boli doteraz. Majte na pamäti, že červená je sebavedomá, a vy sa ponesiete ako kráľovná. Ak chcete byť menej nápadná chodťe do hnedých odtieňov. A ak ste zamilovaná či romantická, siahnite po ružovej.

Prajem vám krásne jesenné dni a všetko dobré

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk