MAX FACTOR a čo sa z neho oplatí skúsiť

MAX FACTOR, pri tomto mene ma chytá nostalgia. Prvá makeupová značka, pre ktorú som líčila ako úplne čerstvo skončená vizážistka a kozmetička v jednom. Pred 25 rokmi bol u nás Max Factor veľmi populárny. Neexistoval veľký výber. Z tých luxusných, o ktorých je často reč, ste mohli vidieť v parfumériách maximálne Dior. Max Factor bol dostupný pre mnohé ženy.

MAX FACTOR

NIEČO MÁLO Z HISTÓRIE

História jednotlivých kozmetických brandov je inšpiratívna. Max Factor nie je výnimkou, a preto mi dovoľte niečo málo z histórie. Doteraz ste Max Factor poznali ako značku hollywoodskych hviezd. Ako to však bolo na začiatku?

Chlapec menom Maximilián, pôvodom Poliak emigroval v roku 1904 do Ameriky. Ešte predtým pracoval v divadle, ako parochniar a pričuchol i ku maskérstvu. Neskôr bol hlavným kozmetikom ruského cárskeho dvora.  Po emigrovaní do USA si v roku 1908 otvoril svoj obchodík s líčidlami práve v Los Angeles. Správa o šikovnom človeku sa rýchlo rozchýrila v kruhoch hercov. Dobre poradiť i nalíčiť v tejto dobe bola rarita. V roku 1909 založil spoločnosť Max Factor Company a začal sa vývoj kozmetických produktov. max factor

Rok 1914 – vznik prvého makeupu „Flexible Grease Paint“. Bol to šetrnejší a prirodzenejší typ makeupu ako tie, ktoré sa používali v tom čase.

Rok 1920 – uvedenie prvého bežného denného makeupu „Society makeup“.  Aby herečky pôsobili prirodzene aj mimo filmového plátna a taktiež vzrastal dopyt v spoločnosti mimo filmu.

MAX FACTOR A JEHO MÚZY

Pre americký sexsymbol nemého filmového plátna Claru Bowovú vymyslel „srdiečkové pery“. Do vlasov Marie Dietrich sypal zlatý prášok, aby sa jej vlny trblietali. Ja sa nečudujem, že ho ženy milovali. O pár rokov (1930), bola značka Max Factor zastúpená v 81 krajinách. V roku 1935 uviedol na trh svetoznámy „PANCAKE“. Bol to makeup určený aj na farebný film.

Vojnová história: makeup Pancake sa stal súčasťou maskovacieho výstroja pred nepriateľom.

Po smrti Maximiliána, prevzal spoločnosť jeho syn Frank, ktorý si zmenil meno na Maximiliána. Dodnes je kozmetika Max Factor bežne používaná v maskérčine. (film Titanic a ďalšie, taktiež v našich televíziach)

MOJE NAJOBĽUBENEJŠIE PRODUKTY 

LASTING PERFORMANCE

Lasting Performance tekutý makeup, je jeden z makeupov, ktorý som používala ako 20 ročná. Veľmi trvácny s matným finišom a s veľmi dobrým krytím. Patril medzi moje najpoužívanejšie aj čo sa týka neviest. Medzi profesionálnymi vizážistami ich používali asi všetci. Stále je súčasťou maskérní, lebo je na kameru proste fajn. Doporučujem ho pre mladšie ročníky, alebo pre ženy, ktoré majú mastnú pleť. max factor

Panstik je kultovka. Mastná a krycia makeupová tyčinka, ktorá má svoju typickú vôňu. Jej krytie je perfektné. Áno, je tak trochu „cakey“. V preklade to znamená, že zanecháva viditeľnú vrstvičku makeupu. Napriek tomu, je to však skvelý produkt. Roky ho využívajú na krytie kruhov pod očami. Je to prvá pomoc na kameru, ale i do kabelky. Má však na môj vkus menší výber odtieňov so žltým podtónom.

V článku Namixujte si makeup píša kolegyňa blogerka o makeupe Facefinity All day flawless.

Creme Puff púder je dva v jednom. Na sucho púder a s použitím vlhkej hubky, je to makeup. Má svoju typickú vôňu už celé roky. A podľa mňa sa práve z jeho odtieňa Translucent (transparentný) predalo asi najviac kusov na svete. Launchovali ho v roku 1953 a je to jeden z najúspešnejších Max Factor produktov.max factor

AKO JE TO S RIASENKAMI OD MAX FACTORU?

Prvenstvo si stále drží 2000 Calorie. Je to objemovka, ktorá sa predáva už celé roky. Ja som s ňou bola kedysi spokojná, ale neskôr mi začala vyhovovať viac gumená riasenka s názvom Masterpiece. Majú ich niekoľko a sú cenovo tak dostupné, že môžete skúšať jednu po druhej.

„Pamätám si, že sme odlíčili v obchodnom dome v centre Bratislavy stovky žien. Stáli v rade a nevedeli sa dočkať. Líčenie na verejnosti bola rarita. Dnes je to bežné. Pamätám si aj prvé lesky. Možno Vám to príde smiešne, ale pred 25-timi rokmi nebol taký výber ako je dnes. Prvé lesky z Max Factoru boli krásne, ale neuveriteľne husté a lepkavé. Boli v malých dózičkách a robili úžasne vyzerajúce pery. No nevedeli ste ich rozlepiť.:)“

RÚŽE A LESKY MAX FACTOR

Zalovila som v pamäti a spomenula som si na rúž číslo 853 s názvom Chilli. Neuveriteľné, že si to pamätám. Išlo o červený rúž so zlatou perleťou. Dnešné krémové rúže som neskúsila. Ale mám niekoľko trvácnych rúžov s názvom Color Elixir Soft Matte. Sú príjemné, ale farebne výrazné.

Max Factor je značka, ktorú si určite treba všimnúť. Nájdu sa tam produkty, ktoré sú funkčné. Príde mi však, že s výnimkou riaseniek je to skôr značka, ktorá bude vyhovovať mladým babám. Mnohé makeupy mi prídu trvácne a púdrovejšie. Moja pleť už v tomto veku potrebuje hlavne hydratačné a vláčne textúry.  V mojom srdci však Max Factor zostane naveky. Tam som sa učila a tam som naberala všetky svoje skúsenosti.

Krásny deň

Eliška

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk