Kozmetika YAGE má miesto v mojej nočnej rutine

Krásny deň dámy,

mám novinku v skincare. Veľmi zaujímavú, udržateľnú a zmyslovú kozmetiku pochádzajúcu od našich českých susedov, ktorú som našla na zaujímavom webe organic-oasis.sk . Kozmetika Yage má niečo veľmi hlboko do seba, a preto som jej našla miesto v mojej nočnej rutine.

KOZMETIKA YAGE – KTO SI VLASTNE?

Bola som v lete pozvaná na tlačovku do hotela Carlton do veľmi úzkeho kruhu novináriek a influencerov. Utekala som tam s deťmi, tým vyhradili miestnosť vedľa prezidentského apartmánu. Môj milý brat sa podujal na postráženie, za čo som mu stále vďačná, pretože tlačovky som vždy absolvovala s deťmi. A to nie je úplná sranda:). Vošla som do salónika, kde prebiehal rozhovor, alebo skôr príhovor zakladateľky tejto veľmi zmyslovej kozmetiky Petry Drvoštěpovej.

kozmetika Yage

Musím povedať, že Petra na mňa pôsobila pozitívnym a pokojným dojmom. V salóniku bola cítiť rozmanitá vôňa všakovakých olejov, vôní, ktoré som nikdy predtým necítila. Každý produkt bol umiestnený na kúsku dreva a celé to pôsobilo tak silno prírodne. Yage je totiž kombinácia olejov a zložiek, ktoré sú poskladané z celého sveta. Zmes olejov a patentovaných preparátov, ktoré u nás nenájdete. Yache má hlbší charakter.

Yage vznikalo v Londýne. Petra presťahovala svoju rodinu na dva roky do Londýna. Práve kvôli odborníkom, ktorí sú ďaleko vpredu pri výrobe prírodnej kozmetiky na tej najvyššej možnej úrovni.

YAGE je šamanský nápoj, ktorí Indiáni pijú počas rituálu a dostávajú sa do akéhosi tranzu, alebo inej dimenzie, kde sa tak nejako spájajú s matkou prírodou, ako oni hovoria. Otec Petry študuje cez 50 rokov Indiánov v Amazonských pralesoch a Petru vzal so sebou. Ak sa k tomu pridajú spomienky na zber byliniek s jej babičkou v Krkonošských horách, môže z toho vzniknúť zaujímavá myšlienka. 

Zdá sa, že Petra Drvoštěpová túto myšlienku uchopila poriadne pevne.

Zhrňme si to najdôležitejšie o YAGE

  1. všetky zložky sú uvedené v INCI 
  2. udržateľnosť (výber a pestovanie surovín, fair trade obchod, výber obalov a recyklácia)
  3. receptúry bez vody (väčšina produktov je bez obsahu vody a teda 100% aktívne látky, nie je teda nutné používať konzervačné látky, voda je nahradená hydrolátmi, vodou z bambusu alebo ovocnou vodou.)
  4. biotechnológia – aktívne patentované formulácie podložené štúdiami
  5. benefit aromaterapie

kozmetika Yage

Tento článok bude viac menej o používaní pár mojich produktov, ktoré potrebujem k nočnej rutine. Priamo s Petrou chystám live vysielania na mojom Instagrame. Tak buďte v strehu, je možné, že ich potom zavesím sem na blog do kolonky Live insta videos.

Sledovala som totiž live u jednej českej blogerky a je to veľmi zaujímavé počúvať o tom, ako čo vznikalo a čo k tomu Petru viedlo.

MOJA NOČNÁ RUTINA
KOZMETIKA YAGE

Kozmetika Yage prebrala 10-krokový kórejský systém v starostlivosti o pleť. Všetky jej produkty majú označenia, ktoré sú aj číselné. Preto odlíčenie má číslo 0 ako úplne prvotný produkt, ktorý potrebujete pri odlíčení makeupu. Zároveň má krásny názov

„SNOW WHITE“

Snow white alebo odličovací olej je zmesov rôznych olejov. Mandľového, jojóbového i ricínového na posilnenie rastu a pevnosti rias. Ryžový olej a uhorka osviežujú i hydratujú. Petra na tlačovke spomínala, že veľmi chcela mať v tomto produkte nejakú extra úžasnú zložku, ale sama je tak citlivá, že na ňu hneď reagovala. Všetko, čo jej pleť nezniesla, do kozmetika prosto nevložila.

kozmetika Yage

Používanie: olej je vhodné zmiešať s vodou na pleti.  Úplne v pohode rozpustíte riasenku i celý makeup. Ja to robím podľa ich doporučenia. Kvapka oleja, podľa potreby dve, a naniesť na vlhkú pleť. Riasy sa mi lepšie odličujú spôsobom, že kvapnem kvapku oleja na vlhký tampón. Skúsila som i votrieť prstami do rias a potom uteráčikom zotrieť, no nebolo to tak dôkladné.

Tento produkt má v sebe tuky, ktoré sa zmenou teploty môžu stužovať. Myslím, že to robí bambucké maslo. Petra vysvetľovala, že radšej bude mať nezávadné hrudky v prípravku ako tam vložiť látku, ktorá zabráni práve tomuto hrudkovateniu, ale svojím spôsobom znehodnotí samotný čistý olej. Takže, ak sa vám táto situácia stane, budete vedieť, že je to absolúte v poriadku.

Odličuje dobre, mala by ísť dolu i vodeodolná špirála. Keďže ju nenosím, nemôžem vám doniesť recenziu z vodeodolného makeupu. Ale logicky by to olej mal dať, pretože odličovače na báze oleja, rozpúšťajú vodeodolný makeup.

Uvedomila som si jednu vec. Roky predtým, som sem tam používala oleje. Rôzne. No nikdy by som nepovedala, že bude medzi nimi tak kvalitatívny rozdiel. Najmä v pocite. A tento pocit mám aj pri Yage, Olivale, i pri Omoroviczi. Ale žiaľ nie, pri tých „drogérkových“ olejoch.

kozmetika Yage

Druhý produkt, samotné čistenie prebieha pomocou čistiaceho gélu Velvet touch z rakytníka. Ide o číslo „1“. Veľmi jemnú penivosť neurobí sulfát, ale látka mydlokor, ktorú získavajú z kôry stromov. Preto sa kamaráti aj obzvlášť s citlivou pleťou. Obsahom je ešte aloe vera, jojóbový olej a samotný rakytník, ktorý má v čistiacom géli svoju úlohu – zabraňuje šíreniu baktérií. Kadidlo bojuje proti akné, ale zároveň je anti-age zložkou. Stačí jedna pumpička ráno i večer. Jedine vonné zložky v podobe esenciálnych olejov, môžu byť sporné, ale títo ľudia už o svojej intolerancii na esenciálne oleje vedia.

Kozmetika Yage a tretí krok “ Rose kiss“

Prokolagénový toner s rôznym účinkom. Fermentovaný bambus, ružová  voda a uhorka ukľudňujú pleť. Žihľava sťahuje póry, zelený čaj a praslička majú protizápalový charakter. Občas nanesiem „ružový bozk“ :), na tampón a niekedy votriem dlaňami do pleti. Na dôvažok obsahuje kremík, ktorý sa ako minerál podieľa na tvorbe vlastného kolagénu. Úplne nová vec sú probiotiká a koloidné striebro.

Kozmetika YAGE a štvrtý krok č.4 „AQUA SPLASH“

Cítim, že Yage tento produkt miluje a samotná Petra má k nemu blízky vzťah. Vysvetlím prečo.

Aqua splash je špecifický typ produktu s konzistenciou vody, ktorý sa vždy používa po druhom alebo treťom kroku, čiže po produktoch 2 alebo 3 (piling). Hydratačná esencia s aktívnou fermentovanou kyselinou, ktorá obsahuje celé spektrum rôznych veľkostí molekúl. Preto sa dostáva aj na miesta, kde bežná kyselina hyalurónová „nedočiahne“.

Okrem tejto vzácnej patentovanej zložky, obsahuje vitamín C, ktorý je antioxidantom, podporuje tvorbu kolagénu, rozjasňuje a má určitý vplyv na pigmentácie.

Preklik na produkty je tam, kde je v texte iná farba písma.:)

kozmetika Yage

POUŽITIE: buď samostatne do dlane a votrieť do pleti, alebo zmiešať v dlani s vaším obľúbeným Yage olejom.

Moja nočná rutina obsahuje ešte olej s krásnym názvom „Sleeping beauty“. Zatiaľ som neskúsila píling ani masku, hoci na tlačovke som si tieto veci prezrela a sú veľmi zaujímavé. Úplne iné vôňou i materiálom.

KOZMETIKA yage a šiesty krok – produkt s číslom 6 „SLEEPING BEAUTY“

Možno hľadáte v texte, kde je piaty krok, čiže produkt s číslom 5 – sérum. Počas Covidu nebolo možné zohnať istú zložku, ale už je k „mání“ a tak sa séra vrátia teraz na jeseň do predaja. Séra by mali ísť po Aqua Splash produkte, alebo po Rose kiss toniku.

„SLEEPING BEAUTY“, je luxusná zmes 15 olejov, z ktorého si ja osobne dávam 1 kvapku do Aqua splashu. Ako som spomínala pri Aqua splashi, ten si streknem do dlane a do toho obsahu streknem jedenkrát Sleeping beauty. Keď som skúsila streknúť dve kvapky, bolo to priveľa na moju pleť.

Nahrádza mi nočný krém a úplne postačuje. (Trochu sa už zaoberám otázkou nočného balzamu, ktorý vyzerá skvele).

Sleeping beauty obsahuje neskutočnú zmes esenciálnych 3 a 6 omega kyselín. Oleje ako šípkový, argánový, z maruly, z kamélie, retinol…je tam toho mnoho. Myslím, že sme niekde v nejakej inej olejovej kozmetickej a prírodnej dimenzii. Úplne inde ako ste možno boli zvyknuté. Asi tomu pomáha aj také to celé harmonické fluidum okolo Yage a ich používanie biotechnológie.

Sleeping beauty má ešte jednu zaujímavú zložku. Patentovanú zložku – zmes mikrorias, ktoré zabraňujú poškodeniu kože a bunečnému starnutiu. Zabraňuje šupinateniu a pôsobí na vrásky. Ono celkovo zmes týchto olejov a plus 2 silné patentované antiage zložky, sú výdatným koktejlom.

Yage sa mi veľmi ťažko opisuje. Je potrebné sa do nej vnoriť. Nie je to vôbec konvenčná kozmetika na akú ste zvyknuté.

Ale vyberiete si. 

Toto je moja nočná rutina. Veľmi ma zaujíma, aký dojem máte z Yage, ako na vás pôsobí. Yage má v niektorých produktoch i kamienok. Niekde ametyst, niekde mesačný kameň. Pri každom produkte je napísané, že je energeticky zosilnený. Tejto problematike sa nevenujem, sú žienky, ktorých určite táto informácia poteší. Pre mňa je skôr zaujímavá kozmetika ako taká a jej účinné látky.

Yage sa u nás predáva na organic-oasis.sk. Keď si kliknete na tento odkaz, všimnite si i ostatnú ponuku. Mňa zaujalo Welleco, slovenské Pjur rúže i značka Chistee (čistiace eko veci).

Úplne nakoniec vkladám svoje video používania Yage ako nočnej rutiny, ktorém som robila pre moje Igtv na Instagrame.

https://www.instagram.com/tv/CFsIRKPn0Ka/?utm_source=ig_web_copy_link

Prajem vám krásny deň

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk