Vlasom som dopriala Kerastase Genesis

Krásny deň dámy, trošku vlasovej starostlivosti na odľahčenie, čaká tu recenzia na Kérastase Genesis. Už je to pár mesiacov, a ja som sa o Kérastase Genesis zmieňovala len na Instagrame. Ale odložila som si tri najobľúbenejšie produkty z tejto rady a tak vám možno urobím chute.

Ste vlasová fanynka? Je pre vás starostlivosť o vlasy dôležitejšia ako tá pleťová?

Ak milujete svoje vlasy a doslova sa vyžívate v ich „mojkaní“, tak Kérastase nebude pre vás žiadnou novinkou a celkom určite ste už túto značku používali. Vo mne rezonuje jedna staršia spomienka. Už je to naozaj dosť dávno, ale v Pierote som mala vlasových kolegov. Pri jednej z návštev mi umyli vlasy a ten pocit… nezabudnem dodnes. Vlasy boli mäkkučké, a ten pocit vo mne pretrval dodnes.

Odvtedy som mala vlastne len dva alebo tri šampóny od tejto značky. Jeden som si vybrala sama a tento výber som ľutovala. Pretože ten pocit sa nedostavil. Ale tieto z rady Genesis sú trochu iná káva. Kérastase nevytvoril túto radu tak úplne sám, ale v spolupráci s dermatológmi a výživovými poradcami. Ide totiž o padanie vlasov, a tam je treba spoluprácu viacerých segmentov. Mať krásnu hrivu je sen každej ženy.

Ešte k tomu výberu. Ak si vyberáte vlasovú starostlivosť z profesionálnej rady (Kérastase, L´oreal, Oribe, Alterna, atď), je vždy lepšie, keď vám pomôže kaderník. Hoci i jedna návšteva u kaderníka, a on by mal vedieť dobre posúdiť vašu štruktúru vlasu. 

KÉRASTASE GENESIS

Padanie vlasov trápi veľmi veľa žien. Sú to rôzne dôvody aj rozdielne typy vlasov. Neexistuje jedna rovnica, prečo padajú. Väčšinou je to zmes príčin. Jemné vlasy sú krehké, môžu sa lámať, a preto sú málo odolné. Naopak silné vlasy vyžadujú pevnú starostlivosť, pretože aj tie sa môžu lámať. Mastiace sa vlasy pri korienkoch, nedožičia vlasu v hĺbke potrebnú výživu a akoby strádajú. Kérastase Genesis urobil tri línie práve podľa typu vlasov.

Vyskúšala som Genesis šampón Bain nutri-fortifiant  na suché a namáhané vlasy. Druhý produkt, ktorý vo mne zanechal dojem je posilňujúce sérum na padanie vlasov a tretí produkt, ktorý používam neustále pod môj nový kulmofén je Genesis Défense Thermique t.j. termoochranné sérum.

kerastase genesis

GENESIS BAIN NUTRI-FORTIFIANT
ŠAMPÓN PRE SUCHÉ A NAMÁHANÉ VLASY

Dievčatá tu som sa s výberom sekla. Pretože mám skôr problém s premasťovaním a jemnosťou. Šampón síce bol neuveriteľne príjemný, ale tento drobný detail som si uvedomila až po čase. Proste som si to nevšimla, že používam šampón na výživu a premastenie. Po pár použitiach sa mi veru i zdalo, že sú vlasy akési ťažšie a mastnejšie:))

Toto sa stáva. Ja som ho samozrejme dopoužívala, len na takéto drobné a podstatné veci si treba dať pozor. Jednu vec, ktorú vám musím povedať je, že celá rada má neuveriteľnú vôňu. Je to ten typ vône, ktorá rozvonia vašu kúpeľňu, a kade prejdete, tam to všetci budú vedieť, že ste si práve umyla vlasy. Parfemácia tejto línie je tak krásna, že by ju mohli naozaj ponúknuť i v toaletnej vode.

V podstate je tento typ šampónu vhodný pre žienky, ktoré majú suché vlasy a lámu sa. Môžu to byť i vlásky, ktoré sú chemicky ošetrované (farbenie) a práve toto ich vysušuje. Alebo pre vás žienky, ktoré často vlasy žehlíte a tým im dávate zabrať. Ale na výber v tejto rade je akýkoľvek šampón, takže nie je problém si vybrať.

Kerastase Genesis

KÉRASTASE GENESIS
SERUM ANTI-CHUTE FORTIFIANT

Táto vecička sa mi veľmi páči. Ešte v nej trošku mám. Bolo by síce odo mňa oveľa dôkladnejšie používať vodičku po každom umytí vlasov, ale tak asi to poznáte. Niekedy sa ponáhľate, inokedy zabudnete atď.

Toto posilňujúce sérum pomáha zdravému rastu vlasov. Ozdravuje vlasové korienky, spevňuje a zvyšuje odolnosť vlasovej pokožky. Používa sa po umývaní vlasov. Má výraznú hrubú pipetu, ktorou si nanášate voňavé sérum priamo na pokožku. Pôsobivé balenie ako vždy u Kérastase.

Môžem ešte dodať, že v čase kedy som tieto vecičky používala som sa ocitla u dvoch kaderníčok. Mala som u nich líčenia, a keď som tam zbadala na poličke túto radu, pýtala som sa, čo na to hovoria. Boli nadšené.

Kérastase genesis

DEFENSE THERMIQUE
TERMOOCHRANA PRE OSLABENÉ VLASY SO SKLONOM K PADANIU

Ak si vlasy pravidelne fénujete, používate žehličky, kulmy či kulmofény, je dobre používať termoochranu. Jedna vec je, že chráni vaše vlasy pre horúcim a priamym vzduchom. Druhou vecou je, že vlasom dodáva hladkosť a jemnosť. Taktiež dopomáha k tomu, aby sa vlasy nemotali.

Pre zdravie vlasov sú dôležité tieto vitamíny. Železo (strukoviny, celozrnné výrobky, špenát…), Zinok, vitamín B, C a D, a dôležité sú bielkoviny. Vedeli ste napríklad, že nadmerné užívanie selénu, vitamínu A a E môže viesť k nadmernému padaniu vlasov? Čiže všetko s mierou.

CHYBY, KTORÉ SA ROBIA Z HĹADISKA VLASOVEJ STAROSTLIVOSTI
  1. intenzívne trenie uterákom po umytí vlasov, vlasy sa môžu lámať
  2. vlasy stačí zabaliť do uteráka a vtlačiť vodu z vlasov do neho
  3. vlasy by sa mali sušiť pri nízkej teplote
  4. tesne pred vysušením použiť tepelnú ochranu
  5. pozor na gumičky. Dnes sú v móde a je to úžasné, hodvábne čiže látkové gumičky do vlasov. Ak si pamätáte, už tu také niečo raz bolo.

Tieto výrobky nájdete aj na notino. Mám informáciu, že ide o výrobky priamo od spoločnosti L´oreal čiže od oficiálneho distribútora. Je pravda, že sa vlasom málo venujem na svojom blogu. Dúfam, že vás táto minirecenzia a pár rád k tomu, potešila.

Krásny deň

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk