Najlepšia kozmetika pre deti a mamičky

Ahojte žienky,

dúfam, že trávite letné dni spokojne a občas zablúdite na nové články. Zdá sa mi, že v lete akosi všetko „hapruje“. Technike sa nechce, a sociálne siete driemu. Zvolila som tak patetický názov tohto článku, aby som pritiahla vašu pozornosť. Nie je ľahké nájsť atraktívny názov článku, ktorý upúta a zároveň vystihne jeho obsah. A preto „najlepšia kozmetika pre deti a mamičky“ je výstižná a bude akýmsi pokračovaním k prvému typu článkov o slnečnej kozmetike pre deti.

NAJLEPŠIA KOZMETIKA PRE DETI, MOJE, VAŠE, PRE ČERSTVÉ MAMIČKY

detská kozmetika

Zameriam sa na tie produkty, ktoré mne ako mame dvoch dcér pomohli riešiť drobné trampoty spojené so starostlivosťou o detskú pokožku. A nezabúdam na vás, ešte mám v pamäti stav mojej kože po pôrode. Suchá, dehydrovaná, vystresovaná, natiahnutá, všetko to menej príjemné. Takže v tomto článku „najlepšia kozmetika pre deti“, nezabúdam na vás milé mamičky.

Čo je pre mňa „najlepšia kozmetika pre deti“?

Nedojčila som dcéry 3 roky ako sa vraj má, a ani nepoužívam osobitnú špongiu na umývanie ich riadu. Nie som mama, ktorá varí deťom zásadne z bio zeleniny. Som zástanca myšlienky „spokojná mama = spokojné dieťa.“

Moje myslenie bolo po pôrode prvej dcéry „zahmlené“. Približne po prvom polroku spamätávania sa z popôrodného  šoku (po 35tke), keď sa odrazu ocitnete v inom sociálnom statuse, mi pár maminiek povedalo túto pravdivú vetu. Držím sa jej dodnes a fungujem ja i moje deti. S výnimkou niektorých dní, kedy je to „masaker“.

kozmetika pre deti Naif

Zo začiatku som kupovala to, čo sa na mňa usmievalo z reklamy. Na detský zadoček sme mali Sudocrem, na telíčko nejaký detský olej, a keď sa vyskytli výrazné zapareninky, používala som „rybiu masť“. Nehovorím, že tieto produkty nefungovali. Rybia masť bola napríklad pri prvej dcére top produkt, ktorý naozaj zapareninu vyliečil, pri druhej dcére však už nepomáhal. Máme ho dodnes, ale používam ho už len sporadicky.

Mnohí používajú Sudocrem multifunkčne. Okrem zaparenín, aj na ekzémy či vyrážky. 

Je najlepšia kozmetika pre deti tá, čo je úplne bez „chémie“? (dávam slovko „chémia“ do úvodzoviek, keďže všetko okolo nás je chemická zlúčenina, ale viete, čo som pod tým myslela, že?) Tak trošku pozerám i na zloženie. Nie som striktne napríklad proti zložke ako sú ropné deriváty (popísalo sa o nich v súvislosti s bezpečnosťou kozmetiky  dosť), a nie je to úplne tak zlé, ako sa všade píše. V konečnom dôsledku môj manžel používa celé roky Indulonu a je to jeho najobľúbenejší produkt x rokov. Pri oboch deťoch sa vyskytli ekzémy. Pravdepodobne dedičná záležitosť. Jasmínka mala len akýsi detský ekzém, z ktorého vyrástla približne do 8 mesiacov. Vtedy sa nám najviac osvedčil krém LINOLA FETT.  Je to malinké balenie a bolo vcelku náročné ho natierať na väčšie časti tela, ale pomohol aj mne na moje suché ruky. Ten nám doporučila lekárka a kupovali sme ho v lekárni. To mi pripomína, že úplne najhorší zapálený stav sme na doporučenie riešili ichtamolovou masťou, ktorá ho stiahla. Až potom nastalo liečenie.

detská kozmetika Cicaplast baume

Ichtamolová masť je skvelá vec a mať ju doma v lekárničke je naisto dobrá voľba. To mi pripomenulo, že je čas ju zaobstarať, pretože rieši aj iné drobnosti, napríklad triesku v koži, vypudí ju von. 

Jasmínke zmizol ekzém a čoskoro sa narodila Hanka. Hanka mala bezproblémovú kožičku až možno okolo jej 13 mesiacov som si všimla, že sa škrabe vzadu na krku. Približne v tomto čase sa aj mne spravil nepríjemný ekzém na ruke. U pár blogeriek som objavila Cicaplast baume B5, čo je vlastne akýsi všeho zázrak. Okamžite stiahne svrbenie, ukľudní ekzém, rieši zádery, poradí si s množstvom drobností. Môj ekzém z ruky zmizol približne do 2 týždňov a potom som si už ruky natierala Cicaplast krémom na ruky, čo je vyslovene určené na pokožku rúk.

Zimné obdobie prináša alergiu na chlad, a bolestivo vysušené ruky. Poznám kopec žien i mužov, ktorí trpia týmto problémom. Maminy si často máčajú  ruky vo vode, umývajú riad, a ja osobne,e už len pri rôznych pohyboch otvárania či zatvárania predmetov, poškodzujem kožu na rukách. Je akoby v zimných mesiacoch krehkejšia a náchylnejšia na odrenininy. Cicaplast v zimnom období používam raz až 2x do dňa a koža na rukách je v top stave. Zrovna pred pár dňami sa obom dcéram urobil výrazný ekzém na bruchu a zadku. Mám podozrenie na istú mliečnu potravinu :(. Vedela som, že mám ešte neotvorené balenie. Po kúpaní som ho hneď naniesla. Už ráno bola pokožka výrazne lepšia a po 3 dňoch úplne vyliečená.

Na fotke je vidieť,že sporadicky používame i Lipikar stick, ale je to skôr akési rýchle lokálne premastenie. Avšak, kamarátka si ho veľmi chváli pri dlhodobom riešení dcérinho atopického ekzému.

najlepšia kozmetika pre deti La Roche Posay

 

Existuje najlepšia kozmetika pre deti?

Najlepšia kozmetika pre deti je pre každú maminu iná. Niekto si potrpí na úplne organické produkty a niekto to vôbec nerieši.  Je to každej mamičky osobná vec.  Niekoho detičky nemajú žiaden problém a používajú čokoľvek i parfémované a farebné. A niekoho deti trpia atopickým ekzémom od narodenia a trápia sa. Manžel si tým prešiel ako dieťa, a zďaleka nemali toľko kozmetických možností ako my. Ovplyvňuje nás reklama,  a v poslednej dobe i influenceri každého druhu. Ale vďaka mama-blogerkám poznám Cicaplast a Lipikar od La Roche Posay.

Keď sme pri Lipikare (La Roche Posay), donedávna to bola pre nás najlepšia detská kozmetika. Sprchový gél aj telové mlieko sú maxi balenia, a veľmi šetrné k detskej koži. Začali sme ich celo-rodinne používať. Dokonca telové mlieko na pokožku rúk, keďže je v praktickej pumpičke. V zime mali deti dosť suchú pokožku a telový balzam bol nutný. Pri prvej dcére sme ešte skúšali Biodermu, líniu Atoderm, a v podstate spokojnosť. Ale musím povedať, že s Lipikarom som bola akosi o štipku spokojnejšia.

V týchto dňoch nám končí Lipikar a dostali sme na vyskúšanie úplne novú detskú kozmetiku Mustela. Francúzska značka, ktorá je v Európe najpredávanejšou, dokonca predbehla i La Roche Posay, Biodermu a Avéne. Pre mňa obrovské plus, že neobsahuje ani Phenoxyetanol, konzervačnú látku, ktorá tým, ktorí sú alergickí, spôsobuje nemalé starosti. O Mustele teda ešte budete počuť z mojich článkov.

najlepšia kozmetika pre deti Weleda calendula

Najlepšia kozmetika pre deti – čo je najlepšia vec na vzniknuté zapareniny?

Ako som už spomínala, prešli sme si klasikou typu Sudocrém alebo „Rybia mastička“. Posledný rok riešim ochranu detskej riťky s jediným jedným krémom. Doporučila mi ho kamarátka, že nič lepšie ešte nemali. A je to pravda. Pretože ani my.

Ak sme aj mali nejakú katastrofálnu zapareninu, tak už po prvom natretí nastalo výrazné zlepšenie. Tento nechtíkový krémik z Weledy je takpovediac zázračný. Nikdy predtým som nič z Weledy neskúšala. Asi mi dizajn veľmi nesedel. Naozaj neviem. Dnes som však presvedčená, že toto nie je jediná vec, ktorú vám doporučím z tejto kozmetiky.

Niektoré maminky ma upozornili na slovenskú značku Dulcia Natural. V tejto značke je jednou z najpopulárnejších práve zinková masť. Používa sa na detské, prípadné iné zapareniny a lieči i zapálené vyrážky. Čo sa týka zaparenín, hodnotila by som ho priemerne. Ale…poznám mamičky, ktoré sú s týmto produktom mimoriadne spokojné, čo do detskej starostlivosti tak i pri liečení zapálených procesov na svojej pleti.

najlepšia kozmetika pre deti Dulcia Natural

Ak by som mala urobiť krátke zhrnutie našej kozmetiky….

NAJLEPŠIA KOZMETIKA PRE DETI zahŕňa Weledu nechtíkový krémik na zapareniny, Cicaplast na príležitostné a výrazné zhoršenie pokožky, a Lipikar telovú líniu. Toto je momentálny stav, ktorý sa môže časom zmeniť. Ozaj, šampón na vlasy.  Momentálne používame detskú Schaumu a predtým to bola Bioderma. Nie som si úplne istá, ale myslím, že sa mi Bioderma páčila viac.

MAMIČKY, pre vás, pár riadkov. Prešla som si obdobím tehotenstiev a obdobím po. Mojím šťastím bolo, že v čase tehotenstva som mala hustejšie vlasy a netrápila som sa holením nôh. Pleť sa mi výrazne zlepšila a tento stav krásne trvá dodnes. Aspoň niečo. Dnes sú vlasy také jemné ako predtým a žiletka fičí o sto dvesto. Teda podľa času a únavy:)) (toto pochopia asi len maminky)

 kozmetika pre mamičky Weleda skin food Bioderma

NAJLEPŠIA KOZMETIKA PRE MAMIČKY
3 VECI, KTORÉ BUDEŠ POTREBOVAŤ, KEĎ SA STANEŠ MAMOU

V čase dojčenia, sa mi vysušila pokožka na tele tak ako nikdy. Nepríjemný sťahujúci pocit. Ďaľšie zistenie bolo, že dokážem i nespať a fungujem. To bola pre mňa novinka,  a stále je. My sme sa totiž ešte nevyspali. Celkovo je to približne 2,5 roka. Aj keď netrpím kruhmi pod očami tak výrazne ako iné ženy, dopočujem vlastniť jeden cenovo dostupný (beriem do úvahy materskú dávku), rozjasňovač, korektor na krytie kruhov po očami. Takým je podľa mňa skvelý Yves Rocher. Máte ho na fotografii. Ak by ste nevedeli kam s ním, doporučujem si nájsť článok „Express makeup pre maminy“. Mal by tam byť záznam z livestreamu.

Objavila som  SKIN FOOD univerzálny výživný krém  od Weledy. Čítala som o ňom na amerických webových stránkach, že patrí k tým krémom, ktoré stoja pár eur, ale majú neskutočný efekt. Čím viac ho spomínam, tým viac sa ku mne dostávajú potvrdenia od žien, ktoré nielenže trpia výrazne suchou pleťou, ale dokonca týmto bylinkovým krémom riešia podobné ťažkosti ako my doma s Cicaplastom. Jediná jedna z vás mi napísala negatívnu skúsenosť. Pravdepodobne má jej dieťa problém s bylinkovými extraktami, keďže reagoval mimoriadne senzitívne.

Weleda Skin food

Ak ste niekedy rodili, či už prirodzene alebo sekciou, a pozreli ste sa po pôrode do zrkadla, tak viete, že stav vašej pokožky na bruchu potrebuje čas. Väčšinou sa dokáže stiahnuť na pôvodnú mieru, niekto si musí pomôcť aj cvičením. Niekedy je to vec genetiky. Faktom, ale je, že všetky potrebujeme aspoň dobrý pocit, že niečo pre to vieme spraviť samé.

A preto, jeden spevňujúci tip od Biodermy s názvom ABC Mama SPEVŇUJÚCI KRÉM. Či už časovo zvládnete pohybové aktivity alebo nie, nie je tak dôležité. To chce čas. Dôležité bude, si pokožku premasťovať a ja vám doporučujem tento krém. Pretože podporí tvorbu kolagénových a elastínových vlákien, vyživuje suchú pokožku, nelepí sa, a pomáha tvarovať postavu. Bude vás tešiť, že ste niečo pre seba spravili a verte mi, tento pocit bude pre vás dôležitý najmä v tomto období. Väčšina energie sa posunie smerom k bábätku.

Najlepšia kozmetika pre deti je pre mňa taká, ktorá dieťaťu pomôže. Pretože dívať sa na škrabajúce dieťa, ktorého niečo trápi, je žalostný pohľad. Rada sa s vami podelím o nové skúsenosti ak objavíte niečo zaujímavé, funkčné a bezpečné. Ak máte niečo overené, naozaj veľmi obľúbené, hoďte to do komentov.

Krásny deň

Eliška

 

Zdielajte s kamarátkou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Copyright © 2024 Elimakeupartistblog.com · Created by nic.sk